"Συγνώμη" για τα λάθη στον πόλεμο του Ιράκ
Δώδεκα χρόνια μετά την επέμβαση στο Ιράκ, ο Τόνι Μπλερ, πρωθυπουργός τότε της Βρετανίας και βασικός σύμμαχος του Μπους στην εκστρατεία εκείνη με το κωδικό όνομα "Σοκ και Δέος", ζητά συγγνώμη.
Μιλώντας στο CNN και τον Φαρίντ Ζακαρία (Fareed Zakaria), o Mπλαίρ παραδέχτηκε ότι ο πόλεμος βασίστηκε σε εσφαλμένη πληροφόρηση και σε μεγάλο βαθμό, λόγω της αμερικανικής κατοχής που ακολούθησε, ευθύνεται για τη δημιουργία του ISIS.
Η παραδοχή του κ. Μπλερ έχει μεγάλη σημασία, διότι, παρότι μοιάζει αυτονόητη, είναι η πρώτη δημόσια ομολογία από πολιτικό που είχε πρωταγωνιστήσει ώστε να αναληφθεί στρατιωτική δράση, τότε, κατά της Βαγδάτης.
ΚΟΣΜΟΣ
Σφοδρές αντιδράσεις για την απαγόρευση πρόσβασης του Λατίνου Πατριάρχη στον Πανάγιο Τάφο - Τα σενάρια για το Άγιο Φως
19:45
ΚΟΣΜΟΣ
Ο Αιγύπτιος διπλωμάτης Ναμπίλ Φάχμι νέος επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου
19:36
ΚΟΣΜΟΣ
Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ ευχαρίστησε τον ιρακινό λαό και τη θρησκευτική ηγεσία για τη στήριξή τους
19:27
ΚΟΣΜΟΣ
Τουλάχιστον τέσσερις οι τραυματίες από την ιρανική επίθεση στην Μπερ Σεβά στο Ισραήλ
19:20
ΕΛΛΑΔΑ