ΚΟΣΜΟΣ

Νέος συναγερμός για drones στη Βρετανία: Έκλεισε για μία ώρα και το Χίθροου

Νέος συναγερμός για drones στη Βρετανία: Έκλεισε για μία ώρα και το Χίθροου
REUTERS/Staff

Οι απογειώσεις αεροσκαφών από το αεροδρόμιο του Χίθροου ξανάρχισαν, αφού είχαν διακοπεί νωρίτερα επειδή θεάθηκε ένα drone να πετάει στην περιοχή, όπως ανακοίνωσε η διεύθυνση του μεγαλύτερου αερολιμένα της Βρετανίας.

Λίγο νωρίτερα, ο υπουργός Μεταφορών Κρις Γκρέιλινγκ είχε ανακοινώσει μέσω του Twitter ότι ο στρατός ετοιμάζεται να αναπτύξει στο Χίθροου τον ίδιο εξοπλισμό που είχε τοποθετήσει και στο Γκάτγουικ πριν από τα Χριστούγεννα, εφόσον κάτι τέτοιο θεωρηθεί αναγκαίο.

Ένας επιβάτης που μίλησε στο πρακτορείο Reuters είπε ότι οι αρμόδιοι τους διαβεβαίωσαν ότι η κατάσταση έχει αρχίσει να εξομαλύνεται.

Στο δεύτερο σε αριθμό επιβατών αεροδρόμιο του Λονδίνου, το Γκάτγουικ, στα μέσα Δεκεμβρίου είχαν ακυρωθεί σχεδόν 1.000 πτήσεις εξαιτίας μη επανδρωμένων αεροσκαφών που θεάθηκαν να πετούν, επί τρεις συνεχόμενες ημέρες, κοντά στο αεροδρόμιο.

Κλήθηκε ο στρατός, ενώ συνελήφθησαν και δύο ύποπτοι που όμως στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να τους απαγγελθεί καμία κατηγορία.

Και τα δύο αεροδρόμια έχουν στο μεταξύ παραγγείλει ειδικά συστήματα, στρατιωτικού τύπου και αξίας "πολλών εκατομμυρίων λιρών" για να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο από τα drones.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ