Στο στόχαστρο το πόθεν έσχες των Λεπέν
Τον πόθεν έσχες της Μαρίν Λεπέν και του πατέρα της Ζαν Μαρί εξετάζει η γαλλική υπηρεσία που είναι αρμόδια για τους ελέγχους και την παραπομπή υπόπτων.
Συγκεκριμένα, η Ανώτατη Αρχή για τη Διαφάνεια στη Δημόσια Ζωή, υπογραμμίζει ότι "υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες" για το κατά πόσο οι δηλώσεις των δύο ευρωβουλευτών ήταν ακριβείς και ειλικρινείς δεδομένου ότι είχαν υποτιμηθεί ορισμένα ακίνητα περιουσιακά στοιχεία που ανήκουν από κοινού στον ιδρυτή του Εθνικού Μετώπου και τη νυν ηγέτιδα του κόμματος.
Τα αδικήματα αυτά τιμωρούνται με πρόστιμο ύψους 45.000 ευρώ, τριετή φυλάκιση και δεκαετή στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων των παραβατών.
Σύμφωνα με την Ανώτατη Αρχή, στον Ζαν Μαρί καταλογίζεται κυρίως ότι παρέλειψε να δηλώσει έναν τραπεζικό λογαριασμό που διατηρούσε στην Ελβετία αλλά και ράβδους χρυσού για τις οποίες έχει ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα, από τον περασμένο Ιούνιο, από την υπηρεσία καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες του υπουργείου Οικονομίας (Tracfin).
Το απόγευμα η Μαρίν Λεπέν, όπως αναφέρει το Αθηναικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανακοίνωσε με τη σειρά της ότι προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης για δικαστική διερεύνηση της δήλωσής της.
Δάνεια ελβετικού φράγκου: Τι να προσέξετε στους όρους μετατροπής τους σε ευρώ
03:00
Συντάξεις Μαρτίου: Όλες οι ημερομηνίες για την καταβολή στους δικαιούχους
02:00
Πρόγραμμα επιχειρηματικότητας με επιχορήγηση 17.500 ευρώ: Πώς θα κάνετε την αίτηση
01:00
Έως πότε παρατείνεται η ισχύς για χρηματοδοτήσεις στους αγρότες με τις νέες ρυθμίσεις
00:30