ΚΟΣΜΟΣ

Η Νιγηρία «εξάγει» κορίτσια: Δεκάδες χιλιάδες κοπέλες εξαναγκάζονται σε πορνεία στο εξωτερικό

Η Νιγηρία «εξάγει» κορίτσια: Δεκάδες χιλιάδες κοπέλες εξαναγκάζονται σε πορνεία στο εξωτερικό
pixabay

Περίπου 20.000 κορίτσια από τη Νιγηρία έχουν εξαναγκαστεί στην πορνεία στο Μάλι, όπως καταγγέλλει ο οργανισμός για την καταπολέμηση εμπορίας ανθρώπων της χώρας, ο οποίος επικαλείται συγκεκριμένες πληροφορίες.

Πολλά από τα κορίτσια δουλεύουν σε ξενοδοχεία και νυχτερινά κέντρα, αφού έχουν πουληθεί σε κυκλώματα πορνείας από διακινητές ανθρώπων, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από τον οργανισμό, σε συνεργασία με τις τοπικές Αρχές στο Μάλι τον περασμένο Δεκέμβρη.

Εκπρόσωπος του οργανισμού δήλωσε στο CNNi ότι τα περισσότερα κορίτσια λένε ότι προσελκύθηκαν από τους διακινητές, οι οποίοι τους υπόσχονταν εργασία στη Μαλαισία.

«Η νέα τάση είναι ότι τους λένε ότι θα τους πάνε στη Μαλαισία, και καταλήγουν στο Μάλι. Τους λένε ότι θα δουλέψουν σε πεντάστερα εστιατόρια, όπου θα πληρώνονται 700 δολάρια το μήνα», αναφέρει ο Arinze Osakwe.

Μερικά από τα κορίτσια πουλήθηκαν ως σκλάβες του σεξ στις κατασκηνώσεις των χρυσορυχείων στα βόρεια του Μάλι.

Το 2011 ο οργανισμός διεξήγαγε την επιχείρηση «Τιμπουκτού», κατά την οποία διασώθηκαν 104 Νιγηριανές, από τρία ξενοδοχεία του Μπαμάκο, της πρωτεύουσας του Μάλι. Οι κοπέλες ήταν από 13 έως 25 ετών και όπως ανέφερε ο Osawke, είχαν παγιδευτεί στη χώρα για πολλά χρόνια.

«Έκτοτε δουλεύουμε με τις τοπικές Αρχές και λαμβάνουμε αναφορές από την πρεσβεία της Νιγηρίας στο Μπαμάκο, ότι ο αριθμός των κοριτσιών με καταγωγή από τη Νιγηρία που πωλούνται στο Μάλι έχει αυξηθεί σημαντικά».

Ο οργανισμός συνεργάζεται με τις Αρχές του Μάλι και τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης για να στείλουν τα κορίτσια πίσω στη Νιγηρία.

Κάθε χρόνο, δεκάδες χιλιάδες Νιγηριανοί διακινούνται παράνομα σε προορισμούς στο εξωτερικό, ιδιαίτερα στην Ευρώπη. Σχεδόν το 97% των θυμάτων είναι γυναίκες και το 77% έχει υποστεί σεξουαλική κακοποίηση από τους διακινητές, εκτιμά ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης.

20,000 Nigerian girls sold to prostitution ring, trafficking agency says

By Bukola Adebayo, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ