Η απάντηση Μαδούρο σε Τραμπ: Kλείνει την πρεσβεία και όλα τα προξενεία της Βενεζουέλας στις ΗΠΑ
Την απόφασή του να κλείσει την πρεσβεία και όλα τα προξενεία της στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανακοίνωσε ο Νίκολας Μαδούρο, μία ημέρα αφότου διέκοψε όλες τις διπλωματικές σχέσεις του Καράκας με την Ουάσινγκτον, σε απάντηση για την αναγνώριση, εκ μέρους της αμερικανικής κυβέρνησης, του ηγέτη της αντιπολίτευσης ως μεταβατικού προέδρου.
Στην ομιλία του, ο Μαδούρο είπε ότι συμφωνεί με την έκκληση που απηύθυναν το Μεξικό και η Ουρουγουάη για έναρξη διαλόγου μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα προκειμένου να βρεθεί μια διέξοδος από την πολιτική κρίση.
Τόνισε εξάλλου ότι σκοπεύει να παραμείνει στην εξουσία γιατί δεν υπάρχουν "συνταγματικοί λόγοι" για την απομάκρυνσή του.
"Η κυβέρνηση της οποίας προΐσταμαι θα συνεχίσει να κυβερνά", είπε, προσθέτοντας ότι "είναι προετοιμασμένος να αντιμετωπίσει όλες τις δυσκολίες".
Τραμπ: Ο πόλεμος με το Ιράν μπορεί να τελειώσει «πολύ σύντομα, πιθανότατα μετά τις εκλογές»
10:19
Πυροσβεστική: Πάνω από 30 κλήσεις λόγω των ισχυρών ανέμων στην Αττική
10:10
Συναγερμός στην Κρήτη για την κακοκαιρία: «Κίνδυνος για ξαφνικές πλημμύρες και κατολισθήσεις»
10:06
«Πώς έκανα την πλασμαφαίρεση στον Μαζωνάκη»: Τι είπε στην απολογία της η προφυλακισμένη γιατρός
10:00