ΚΟΣΜΟΣ

Χάος από τις εκρήξεις στην Κίνα: Ένας νεκρός και ένας τραυματίας

Χάος από τις εκρήξεις στην Κίνα: Ένας νεκρός και ένας τραυματίας
Φωτογραφία Αρχείου REUTERS/Jason Lee

Ένας νεκρός και ένας τραυματίας είναι ο απολογισμός του περιστατικού που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα σε πόλη της Κίνας.

Συγκεκριμένα, σημειώθηκαν δύο και όχι μία εκρήξεις, όπως είχε γίνει αρχικά γνωστό, με διαφορά μερικών λεπτών σε έναν ουρανοξύστη στην Τσανγκτσούν, στη βορειοανατολική Κίνα, ανακοίνωσε ο δήμος της πόλης.

Στο πρώτο περιστατικό, για το οποίο ενημερώθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία γύρω στις 15:13 τοπική ώρα (09:13 ώρα Ελλάδας), ένα αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο στο υπόγειο του κτηρίου εξερράγη. Ακολούθησε στις 15:16 μια δεύτερη έκρηξη σε ένα γραφείο του 30ού ορόφου αυτού του κτηρίου, του συγκροτήματος διαμερισμάτων Wanda Plaza, διευκρίνισε ο δήμος στον ιστότοπο του κινεζικού μικρομπλόγκ Weibo.

Μετά τις πρώτες έρευνες, οι Αρχές δημόσιας ασφάλειας διαχειρίζονται τις εκρήξεις αυτές ως εγκληματική ενέργεια, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Τα κινεζικά ΜΜΕ ανέφεραν πως οι πυροσβέστες βρίσκονται επιτόπου και απομακρύνουν τους περαστικούς για την ασφάλειά τους.

Μια γυναίκα, η Ζιάνγκ, δήλωσε στους δημοσιογράφους της εφημερίδας της νεολαίας του Πεκίνου, αφού απομακρύνθηκε από ένα εστιατόριο της Wanda Plaza όπου δειπνούσε: «Υπήρξαν καμιά εικοσαριά εκρήξεις, το ραδιόφωνο του εμπορικού κέντρου είπε ότι έπρεπε να εκκενώσουμε το κτήριο, τρέξαμε να βγούμε έξω».

Στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφορούσαν εικόνες από δρόμους γεμάτους καπνούς που φωτίζονται τακτικά από λάμψεις, οι οποίες μπορεί να οφείλονται σε εκρήξεις. Το Γαλλικό Πρακτορείο δεν μπορούσε προσώρας να επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα αυτών των βίντεο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ