Bloomberg: Δεκτό από το ΝΑΤΟ το πρωτόκολλο εισδοχής της Βόρειας Μακεδονίας
Δεκτό έγινε από το ΝΑΤΟ το πρωτόκολλο εισδοχής της Βόρειας Μακεδονίας, μετά τη χτεσινή σιωπηρή αποδοχή των 29 μόνιμων αντιπροσώπων των κρατών-μελών της βορειοατλαντικής συμμαχίας.
Όπως υπενθυμίζει το πρακτορείο Bloomberg, η Ελλάδα έχει δεχτεί να είναι η πρώτη χώρα που θα υπογράψει το πρωτόκολλο εισδοχής. Με αυτόν τον τρόπο θα ενεργοποιηθεί η αλλαγή του ονόματος και θα ανοίξει ο δρόμος για να γίνει η γειτονική χώρα το 30ο μέλος του ΝΑΤΟ.
«Η ημερομηνία της υπογραφής του πρωτοκόλλου εισδοχής αναμένεται να καθοριστεί μέσα στις επόμενες ημέρες» τονίζει αξιωματούχος του ΝΑΤΟ, που επικοινώνησε με το πρακτορείο με email
«Μετά από την υπογραφή αυτή, τα Σκόπια μπορούν να λάβουν μέρος σε δραστηριότητες του ΝΑΤΟ ως προσκεκλημένη χώρα» υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο ίδιος.
Το ειδησεογραφικό πρακτορείο αναφέρει, επίσης, ότι η συμμετοχή της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ αποτελεί πηγή ενόχλησης για την Ρωσία, η οποία «προσπαθεί να διατηρήσει την επιρροή της στα Βαλκάνια».
Ο «χάρτης» των πληρωμών έως τις 9 Απριλίου από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ
04:00
Σε εξέλιξη η υποβολή αιτήσεων από δικαιούχους του Youth Pass 2026 - Πώς πιστώνονται τα 150 ευρώ
03:00
Τι πρέπει να γνωρίζετε για το θερινό ωράριο μειωμένης τιμολόγησης που τέθηκε σε ισχύ από τον ΔΕΔΔΗΕ
02:00
Στα «σκαριά» νέα «Ανακαινίζω» και «Νταντάδες της γειτονιάς» - Ποιοι δικαιούνται έως 36.000 ευρώ
01:00