ΚΟΣΜΟΣ

Μωρό πέθανε στην Κύπρο από γρίπη - Τι λένε οι ιατροδικαστές

Μωρό πέθανε στην Κύπρο από γρίπη - Τι λένε οι ιατροδικαστές
Φωτογραφία αρχείου PIXABAY

Στον ιό της γρίπης τύπου Α οφείλεται ο θάνατος του μόλις 20 μηνών μωρό που έχασε τη μάχη με τη ζωή τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας στο Μακάρειο Νοσοκομείο της Κύπρου.

Σε δηλώσεις του, στο ΡΙΚ ο ιατροδικαστής, Μάριος Ματσάκης που πραγματοποίησε την νεκροψία – νεκροτομή ανέφερε πως ο θάνατος του βρέφους προήλθε από πνευμονία με σηψαιμία, που προκλήθηκαν από γρίπη Α.

Σημείωσε ότι στο νοσοκομείο διενεργούνται δυο τεστ για την γρίπη Α, ένα γρήγορο και ένα πιο αργό. «Το γρήγορο τεστ δεν είναι αξιόπιστο και οι γονείς δεν πρέπει να εφησυχάζονται από τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης εξέτασης αλλά πρέπει να προχωρούν και στη διενέργεια του αργού τεστ».

Με τη σειρά της η ιατροδικαστής, Αγγελική Παπέττα, ανέφερε στο πως «υπήρξε εικόνα πνευμονίας και σηψαιμίας», ενώ κληθείσα να αναφέρει κατά πόσο πρόκειται για περιστατικό γρίπης Α, είπε πως ο ιός που προκάλεσε τα συμπτώματα αυτά θα εξακριβωθεί επίσημα μέσα από τις ιστοπαθολογικές και εξειδικευμένες μικροβιολογικές εξετάσεις στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής. «Αναμένουμε να μας δείξουν ακριβώς ποιο μικρόβιο, ποιος ιός ήταν», συμπλήρωσε.

Υπενθυμίζεται πως το αγοράκι μεταφέρθηκε, το βράδυ της Κυριακής, στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού από ιδιώτη παιδίατρο και ακολούθως κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο Μακάρειο Νοσοκομείο, όπου εξέπνευσε τα ξημερώματα της Δευτέρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ