ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο ντοκουμέντο:Ο Μάικλ Τζάκσον απαντά στις κατηγορίες για παιδοφιλία με αποσπάσματα από τη Βίβλο

Βίντεο ντοκουμέντο:Ο Μάικλ Τζάκσον απαντά στις κατηγορίες για παιδοφιλία με αποσπάσματα από τη Βίβλο
REUTERS/Stefan Wermuth/File Photo

Ένα βίντεο ντοκουμέντο, στο οποίο ο Μάικλ Τζάκσον εμφανίζεται να καταθέτει για τις βαρύτατες καταγγελίες σε βάρος του για ασέλγεια και σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων αγοριών πριν από 23 χρόνια, είδε το φως της δημοσιότητας.

Το βίντεο γυρίστηκε τον Μάρτιο του 1996, όταν ο διάσημος τραγουδιστής ήταν 37 ετών και ενώ οι φήμες περί παιδοφιλίας οργίαζαν ήδη επί χρόνια. Η αντίδρασή του όταν οι δικηγόροι τον ρωτούν ευθέως αν είναι παιδόφιλος ή όχι, προκαλεί αίσθηση: στριφογυρίζει στη θέση του και χασκογελά νευρικά.

Κατά την τρίωρη κατάθεσή του, ο ίδιος φαίνεται να αντιμετωπίζει την όλη κατάσταση χωρίς να δίνει ιδιαίτερη σημασία, παρά το βάρος των καταγγελιών. Μάλιστα, όταν κάποια στιγμή οι δικηγόροι τον ρωτούν ευθέως για τη σχέση του με τον πρωταγωνιστή της ταινίας "Μόνος στο σπίτι" Μακόλεϊ Κάλκιν και άλλα αγόρια -τον Τζόρνταν Τσάντλερ και τον Μπρεντ Μπαρνς-, οι αντιδράσεις του είναι απίστευτα αλλόκοτες: αποφεύγει να απαντήσει, χαζογελάει, κουνιέται, κοιτάζει αλλού, χασμουριέται και γενικά είναι εντελώς αλλού.

Κάποια στιγμή ο Τζάκσον ακούγεται να λέει: «Είμαι μαύρος Αμερικανός, είμαι περήφανος για αυτό και το τιμώ. Δεν ξασπρίζω το δέρμα μου όπως λένε. Και δεν είμαι γκέι».

Αποκορύφωμα του βίντεο αποτελεί το σημείο στο οποίο ο τραγουδιστής παρομοιάζει τον εαυτό του με το Χριστό, υποστηρίζοντας ότι είναι παρεξηγημένος.

Το βίντεο που παρουσίασε η Daily Mail αποτελεί μέρος της τρίωρης κατάθεσης του σταρ ύστερα από αγωγή πέντε εργαζόμενων του στο θρυλικό ράντσο του, τη Neverland, για παράνομη απόλυση. Σύμφωνα με φερόμενα ως θύματα του ειδώλου της ποπ που μεσουρανούσε τις δεκαετίες του '80-'90, ο Τζάκσον είχε μετατρέψει το σπίτι του, «Neverland», σε πραγματικό κολαστήριο ανήλικων παιδιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το βίντεο βγήκε στη δημοσιότητα μετά το ντοκιμαντέρ «Leaving Neverland», για τη σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων από τον Μάικλ Τζάκσον, που έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Sundance και επικεντρώνεται σε δύο από τα θύματα του Τζάσκον.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ