ΚΟΣΜΟΣ

Μαδούρο: Δεν θα γίνουν εκλογές σύντομα στη Βενεζουέλα

Μαδούρο: Δεν θα γίνουν εκλογές σύντομα στη Βενεζουέλα
Miraflores Palace/Handout via REUTERS

Ο Νικολάς Μαδούρο απέκλεισε σήμερα το ενδεχόμενο να γίνουν εκλογές σύντομα στη Βενεζουέλα.

«Στη Βενεζουέλα δεν υπάρχει έλλειψη εκλογών» ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο δίκτυο RT Spanish και ξεκαθάρισε ότι οι μοναδικές εκλογές που αναμένονται, θα είναι οι κοινοβουλευτικές που θα γίνουν το 2020.

«Το πρόβλημα είναι στην αντιπολίτευση και όχι στις κανονικές εκλογές. Διεξήγαμε 25 εκλογές σε 20 χρόνια. Τους τελευταίους 18 μήνες, κάναμε έξι εκλογές. Οι εκλογές του 2018 έγιναν έπειτα από αίτημα της αντιπολίτευσης», δήλωσε.

«Δεν με νοιάζει πως θα γραφτώ στην ιστορία, δεν πρόκειται να γίνω προδότης, ένας αδύναμος, κάποιος που γύρισε την πλάτη στις ιστορικές δεσμεύσεις του προς το λαό του», είπε και πρόσθεσε:

«Εκμεταλλεύομαι κάθε μέσο επικοινωνίας για να ζητήσω από τον κόσμο να καταγγείλει και να σταματήσει την τρέλα του Ντόναλντ Τραμπ. Η Βενεζουέλα δεν πρόκειται ποτέ να υποχωρήσει».

Ο Μαδούρο αντέδρασε χθες, Δευτέρα, οργισμένα εναντίον ευρωπαϊκών χωρών που αναγνώρισαν τον επικεφαλής της Εθνοσυνέλευσης, Χουάν Γκουαϊδό, ως μεταβατικό πρόεδρο της χώρας.

«Ορκίζομαι…να υπερασπιστώ με τη ζωή μου αυτή την πατρίδα που βρίσκεται υπό απειλή», δήλωσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, μιλώντας σε μια εκδήλωση στην πολιτεία Αράγκα στο βορρά, στην 27η επέτειο μετά από το αποτυχημένο πραξικόπημα εναντίον του Ούγκο Τσάβες.

Ο σοσιαλιστής πρόεδρος επίσης ανακοίνωσε μια εκστρατεία συλλογής υπογραφών εναντίον των «παρεμβατικών ενεργειών» των ΗΠΑ, με αφετηρία την Τετάρτη, σημειώνοντας ότι οι υπογραφές αυτές θα παραδοθούν στον Λευκό Οίκο.

«Καλώ το λαό της Βενεζουέλας να υπογράψει…σε όλους τους στρατώνες, τα εργοστάσια, τα σχολεία», τόνισε ο Μαδούρο.

Η διορία των οκτώ ημερών που είχαν δώσει στον Νικολάς Μαδούρο δέκα ευρωπαϊκές χώρες για προκήρυξη ελεύθερων προεδρικών εκλογών, έληξε το βράδυ της Κυριακής, οπότε χθες, Δευτέρα, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Βρετανία, Σουηδία, Αυστρία, Δανία, Ολλανδία, Λετονία και Λιθουανία, αναγνώρισαν επισήμως στον ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό το δικαίωμα να διοργανώσει νέες προεδρικές εκλογές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ