ΚΟΣΜΟΣ

Ψυχρός ο εκτελεστής του διπλού φονικού στην Κύπρο: «Ήταν εύκολο, όπως τις ταινίες»

Ψυχρός ο εκτελεστής του διπλού φονικού στην Κύπρο: «Ήταν εύκολο, όπως τις ταινίες»
Φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνεχίστηκε σήμερα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, η πολύκροτη υπόθεση για το διπλό φονικό στο Στρόβολο.

Στη σημερινή δικάσιμο, ήταν η αντεξέταση του Λοχία του ΤΑΕ Λευκωσίας και ανακριτή της υπόθεσης, Σάββα Σιαμούτη, από τον συνήγορο υπεράσπισης του Λοίζου Τζωνή.

Σύμφωνα με τα τεκμήρια που παρουσιαστήκαν ενώπιον του Δικαστηρίου, υπήρχε και μια τσάντα όπου έφερε μαζί του το μοιραίο βράδυ ο Τζιώνης, η οποία περιείχε παπούτσια, μια μάσκα, προστατευτικά γυαλιά, κάλτσες, εσώρουχα, φανάρι, ψαλιδάκι, άρωμα, ακουστικά άλλα όπως επίσης και ένα tablet.

Με τον ανακριτή της υπόθεσης κ. Σιαμούτη να αναφέρει ότι όταν πας για ληστεία δεν χρίζεσαι όλα αυτά, ενώ όπως είπε σε κατάθεση της η Σιάμς το tablet το ήθελε για να φωτογραφίσει τα θύματα

Όπως μεταδίδει το offsite.com.cy, στη συνέχεια παρουσιάστηκε το παντελόνι, εμφανώς λερωμένο από αίματα με επιπρόσθετα λουριά στη μέση έτσι ώστε να μπορεί να μεταφέρει τα επιθετικά όργανα το μοιραίο βράδυ.

Το κατασκευαστικό λάθος στο παράθυρο

Όπως αναφέρθηκε από τον κ. Σιαμούτη, στις 6/5 οι ανακριτές έφτασαν στο σημείο του εγκλήματος, μαζί με ειδικό αλουμινίων για εξακριβωθεί από αν υπήρχε επιπρόσθετη ασφάλεια στο παράθυρο του μπάνιου όπου μπήκε μέσα στο σπίτι ο Τζιωνής, ωστόσο διαπιστώσαν ότι υπήρχε κατασκευαστικό λάθος και αυτό άνοιγε με εύκολο τρόπο.

Ένταση κατά την αντεξέταση Σιαμούτη από τον δικηγόρο Τζιωνή

Κατά την διάρκεια της αντεξέτασης, ο δικηγόρος αναφέρθηκε στην τσάντα που είχε μαζί του ο Τζιωνής το βράδυ του φονικού, διευκρινίζοντας ότι το tablet που είχε μαζί του ο κατηγορούμενος το είχε για να ακούει μουσική γιατί άλλωστε και τα ακουστικά.

Υπενθυμίζουμε ότι προηγουμένως ο κ. Σιαμούτης είχε πει, σύμφωνα πάντα με την μαρτυρία της Σάρας Σιάμς ότι ο κατηγορούμενος είχε μαζί του το tablet για να φωτογραφίσει τα θύματα

Επίσης, επισήμανση έγινε και στα πλαστικά καλώδια που είχε μαζί του ο Τζιωνής, με τον δικηγόρο του να ρώτα τον κ. Σιαμούτη αν τα είχε μαζί του για να δέσει τα θύματα, με τον ανακριτή του ΤΑΕ να απαντά ότι πιθανόν να ήθελε να δέσει τον 15χρονο γιο της οικογένειας.

Στη συνέχεια, ο δικηγόρος του Τζιωνή ρώτησε τον ανακριτή: «Αν ο κατηγορούμενος ήθελε να σκοτώσει τα θύματα, γιατί να μην πάει να κτυπήσει την πόρτα και να ξεκινήσει να κτυπά με το σπαθί;»

Για πρώτη φορά στο δικαστήριο ακούστηκε από πλευράς δικηγόρου του Τζιωνή ότι πριν από το φονικό είχε κάνει επίσης χρήση crystal meth.

Μάλιστα ο δικηγόρος του Τζιωνή σημείωσε ότι ο πελάτης του είχε ρούχα μαζι του (κίτρινη τσάντα) για να αλλάξει μετά από διάρρηξη έτσι ώστε να μην αναγνωριστεί από άλλους, με τον κ. Σαμούτη να του απάντα από εσώρουχα δεν κάναμε ποτέ αναγνώριση (σημ. στην εν λόγω τσάντα βρέθηκε και εσώρουχο).

Ενώ ο δικηγόρος του Τζιωνή, επισήμανε ότι ο πελάτης του βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών, αλλά και μπερδεμένος αφού δεν εντόπισε το χρηματοκιβώτιο.

Άλλωστε το κίνητρο του ήταν η ληστεία είπε ξεκάθαρα ο δικηγόρος του, για αυτό είχε το μαχαίρι ήταν στη ζώνη του και μετά την συμπλοκή με τα θύματα το ανέσυρε.

Ψυχρός εκτελεστής ο κατηγορούμενος θα έκλεβε και τον σκύλο

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Σιαμούτης μετά το φονικό όταν ο Τζιωνής ρωτήθηκε από άλλο κατηγορούμενο, πως μπόρεσε να σκοτώσει το ζεύγος αυτός απάντησε «εν πολλά εύκολο, εν όπως τα έργα», ενώ συμπλήρωσε ότι θα έκλεβε μέχρι και τον σκύλο των θυμάτων για τον δώσει στο Λευτέρη.

​​​​​​​Να σημειώσουμε επίσης ότι όπως λέχθηκε, ο κατηγορούμενος ακόνιζε τα μαχαίρια λίγες μέρες πριν από το φονικό γιατί όπως υποστήριξε ο δικηγόρος του δεχόταν απειλές.

Η δίκη θα συνεχιστεί την ερχόμενη Παρασκευή με την συνέχεια της αντεξέτασης του κ. Σιαμούτη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ