ΚΟΣΜΟΣ

Πυροβολισμοί σε εμπορικό κέντρο στη Βόρεια Καρολίνα με έναν νεκρό

Πυροβολισμοί σε εμπορικό κέντρο στη Βόρεια Καρολίνα με έναν νεκρό
Άποψη του εμπορικού κέντρου Northlake στην πόλη Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας στις ΗΠΑ Google Maps

Περιστατικό ενόπλου σε εμπορικό κέντρο στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ, το οποίο αναμετέδιδαν νωρίτερα το βράδυ της Παρασκευής τοπικά ΜΜΕ, έληξε με έναν νεκρό από πυρά αστυνομικών.

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν σε εμπορικό κέντρο στο Σάρλοτ (Charlotte), τη μεγαλύτερη πόλη της πολιτείας.

Όλα ξεκίνησαν, σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν αργότερα, όταν δύο νεαροί άντρες διαπληκτίστηκαν στο τμήμα υποδημάτων του εμπορικού κέντρου Northlake και ο ένας εξ αυτών τράβηξε όπλο.

Το κατάστημα εκείνη την ώρα ήταν γεμάτο από πελάτες που ψώνιζαν για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων. Όπως μεταδίδει το Reuters, αστυνομικοί εκτός υπηρεσίας με πολιτικά, που συνέδραμαν στην ασφάλεια του χώρου, έσπευσαν στο χώρο.

Με βάση τις πρώτες μαρτυρίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ακούστηκαν συνολικά επτά πυροβολισμοί.

«Μια διένεξη ξέσπασε στο εμπορικό κέντρο ανάμεσα σε δύο ομάδες ανθρώπων περί τις 14:00» (σ.σ. 21:00 ώρα Ελλάδας), ανέφερε το ανακοινωθέν της αστυνομίας του Σάρλοτ-Μέκλενμπεργκ (Charlotte-Mecklenburg).

Ο θάνατος του νεαρού διαπιστώθηκε αμέσως μετά το συμβάν από ιατρικό προσωπικό. Δεν έχουν δοθεί άλλες λεπτομέρειες για την ταυτότητά του έως το βράδυ (τοπική ώρα) της Παρασκευής.

Στο σημείο είχαν σπεύσει δεκάδες περιπολικά, καθώς στην πόλη σήμανε συναγερμός μετά και όσα είχαν συμβεί στο Σαν Μπερναρντίνο στις 2 Δεκεμβρίου. Οι αστυνομικές αρχές διαβεβαίωσαν ότι το σημερινό συμβάν πρόκειται για «μεμονωμένο περιστατικό».

Κανένας αστυνομικός δεν τραυματίστηκε, ενώ τουλάχιστον δύο άνθρωποι υπέστησαν μικροτραυματισμούς, καθώς ποδοπατήθηκαν εξαιτίας του πανικού που επικράτησε, όταν οι πελάτες του εμπορικού έτρεξαν προς τις εξόδους.

Το περιστατικό αυτό, παραμονή Χριστουγέννων, έρχεται να προστεθεί στη μεγάλη λίστα θανάτων από περιστατικά πυροβολισμών στις ΗΠΑ, όπου η οπλοκατοχή έχει αναχθεί σε μείζον πολιτικό πρόβλημα της αμερικανικής κυβέρνησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ