ΚΟΣΜΟΣ

Δανή έκανε αφαιμάξεις κάθε εβδομάδα στο παιδί της για να τους λυπούνται

Δανή έκανε αφαιμάξεις κάθε εβδομάδα στο παιδί της για να τους λυπούνται
Pixabay

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί η είδηση πως μια 36χρονη Δανή έκανε αφαιμάξεις στο γιο της, μια φορά την εβδομάδα, για πέντε ολόκληρα χρόνια, προκειμένου να δείχνει άρρωστο και να τους λυπούνται.

Σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, η άκαρδη μητέρα έκανε συνολικά 110 αφαιμάξεις στο ίδιο της το παιδί από την ηλικία του ενός μόλις έτους μέχρι τα πέντε του!

Στους γιατρούς μάλιστα, στους οποίους πήγαινε το παιδί για να το εξετάσουν, υποστήριζε ότι πάσχει από μια σπάνια ασθένεια του μυελού των οστών.

Οι συχνές επισκέψεις της ωστόσο «πυροδότησαν» τις υποψίες των γιατρών, οι οποίοι και ενημέρωσαν τις Αρχές.

Αστυνομικοί εγκατέστησαν έτσι με τη σειρά τους, κρυφές κάμερες στο σπίτι της 36χρονης στη δυτική Δανία, συλλαμβάνοντάς την επ' αυτοφώρω.

Ερωτηθείσα στη δική της για τις συχνές αναρτήσεις όσον αφορά στην «ασθένεια» του παιδιού της, η 36χρονη απάντησε, επιτείνοντας την αίσθηση της φρίκης ότι «ήθελα να μοιραστώ την ιστορία του. Πίστευα ότι μπορούσε να μας βοηθήσει».

Από την πλευρά του, ο ψυχίατρος που εξέτασε την 36χρονη διαπίστωσε ότι υπέφερε από το σύνδρομο Munchausen by Proxy, μια κατάσταση κατά την οποία ένας ενήλικας «ανακαλύπτει» ασθένειες για το παιδί του προκειμένου να προσελκύσει την προσοχή.

Όπως ήταν φυσικό, ο πατέρας ανέλαβε την επιμέλεια του άτυχου αγοριού, το οποίο έχει αναρρώσει πλήρως από την επικίνδυνη περιπέτεια που έζησε στα χέρια της μητέρας του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ