ΚΟΣΜΟΣ

Και νέα εκτέλεση δημοσιογράφου στο Μεξικό: Τον γάζωσαν μέσα σε εστιατόριο

Και νέα εκτέλεση δημοσιογράφου στο Μεξικό: Τον γάζωσαν μέσα σε εστιατόριο
REUTERS/Jose Luis Gonzalez

Και νέα μαφιόζικη εκτέλεση δημοσιογράφου στο Μεξικό λίγες μόλις μέρες μετά τη δολοφονία ενός διευθυντή ραδιοφώνου, επιβεβαιώνει πως πρόκειται για τη δεύτερη πιο επικίνδυνη χώρα του κόσμου όσον αφορά στους δημοσιογράφους, μετά τη Συρία.

Συγκεκριμένα και όπως έγινε γνωστό από τις εισαγγελικές αρχές της χώρας, ένας δημοσιογράφος, παρουσιαστής ειδήσεων σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, δολοφονήθηκε σήμερα μέσα σε ένα εστιατόριο στην Πολιτεία Ταμπάσκο.

Ο Χεσούς Ράμος Ροντρίγκες έπεσε νεκρός από τις σφαίρες του άγνωστου δράστη ενώ βρισκόταν σε ένα εστιατόριο της πόλης Εμιλιάνο Σαπάτα.

Ο 59χρονος Ροντρίγκες ήταν πολύ δημοφιλής στην περιοχή αφού εδώ και πάνω από είκοσι χρόνια παρουσίαζε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού 99,9 FM.

Σύμφωνα με την εφημερίδα El Universal που επικαλείται αυτόπτες μάρτυρες, ο δράστης κατέβηκε από αυτοκίνητο, πλησίασε στο σημείο όπου γευμάτιζε μαζί με φίλους του ο δημοσιογράφος και τον πυροβόλησε εξ επαφής, τουλάχιστον οκτώ φορές.

Βαλίτσες για Ρώμη ετοιμάζει ο Πούτιν

Επική πεθερά άλλαξε το όνομα του εγγονού ενώ η νύφη… κοιμόταν!

Ο νέος «κατάσκοπος» του Ερντογάν σε Αιγαίο και Μεσόγειο (pic&vid)

Στις 21 Ιανουαρίου δολοφονήθηκε στην Μπάχα Καλιφόρνια ο διευθυντής ενός άλλου ραδιοφωνικού σταθμού, ο 34χρονος Ραφαέλ Μουρούα, ο οποίος δεχόταν απειλές και για τον λόγο αυτό βρισκόταν σε πρόγραμμα προστασίας. «Είχε μαζί του μόνο ένα κουμπί πανικού», εξήγησε η εκπρόσωπος των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα στο Μεξικό, Μπαλμπίνα Φλόρες.

Στο Μεξικό το 2018 δολοφονήθηκαν δέκα δημοσιογράφοι και από τις αρχές του 2000 έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 100. Οι περισσότεροι από αυτούς τους φόνους παρέμειναν ανεξιχνίαστοι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ