ΚΟΣΜΟΣ

«Φοβάμαι ότι θα με δολοφονήσουν»: Η κραυγή αγωνίας 24χρονης προτού βρεθεί νεκρή μέσα σε βαλίτσα

«Φοβάμαι ότι θα με δολοφονήσουν»: Η κραυγή αγωνίας 24χρονης προτού βρεθεί νεκρή μέσα σε βαλίτσα
Facebook/Greenwich Police

«Φοβάμαι πως κάποιος θα με δολοφονήσει» είπε η Valerie Reyes σε ένα τηλεφώνημα στη μητέρα της, λίγες μέρες πριν βρεθεί νεκρή μέσα σε μία κόκκινη βαλίτσα.

Η 24χρονη Valerie ζούσε μόνη της στο Νιού Ροσέλ της Νέας Υόρκης, αλλά προσφάτως ένιωσε πως άρχισε να την καταβάλλει το άγχος και η παράνοια.

«Ήταν πραγματικά φοβισμένη. Πολύ τρομοκρατημένη», αναφέρει η μητέρα της, Norma Sanchez, σύμφωνα με το CNNi.

Λίγες μέρες πριν βρεθεί η σορός της νεαρής κοπέλας, είχε τηλεφωνήσει στη μητέρα της και της εξέφρασε τον φόβο της πως κάποιος θέλει να τη βλάψει.

Ποτέ, όμως, δεν έγινε γνωστό γιατί και ποιον φοβόταν τόσο πολύ η Valerie Reyes. Η Norma Sanchez υποστηρίζει πως δεν της είχε αναφέρει κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο, το οποίο την τρόμαζε.

Την Τρίτη, εργάτες εντόπισαν τη βαλίτσα με τη σορό της 24χρονης στην πόλη Γκρίνουιτς, σχεδόν 23 χιλιόμετρα μακριά από το διαμέρισμά της.

Στην έρευνα της τραγικής υπόθεσης συμβάλλουν τουλάχιστον τρία αστυνομικά τμήματα, αλλά δεν έχει γνωστοποιηθεί κάτι περί υπόπτων.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Η Reyes εξαφανίστηκε το πρωί της 29ης Ιανουαρίου, σύμφωνα με τις Αρχές. Δεν την είχαν δει ούτε τα μέλη της οικογένειάς της, ούτε και οι συνάδελφοί της για μερικές ημέρες.

Τότε, όλοι ενώθηκαν και άρχισαν να την αναζητούν μέσω φυλλαδίων και αναρτήσεων στα social media.

«Ελπίζαμε πως θα γυρνούσε», αναφέρει η ξαδέρφη της, Angelica.

Υεμένη: Πέθαναν τα σιαμαία βρέφη - Αδυνατούσαν να τα εγχειρίσουν λόγω πολέμου

Αυξήθηκαν οι νεκροί από την κατάρρευση πολυκατοικίας στην Κωνσταντινούπολη

Εκτεταμένα επεισόδια στο Τορίνο με τραυματίες

«Το μόνο που ξέρουμε είναι πως ήταν στην πόλη, οπότε υποθέσαμε πως ίσως να έψαχνε για βοήθεια».

Η κόκκινη βαλίτσα

Μία εβδομάδα μετά τη μυστήρια εξαφάνιση της 24χρονης, εργάτες εντόπισαν μία κόκκινη βαλίτσα σε δασική περιοχή του Γκρίνουιτς.

Η βαλίτσα είχε πεταχτεί σε μία ήσυχη γειτονιά. Όταν οι άνδρες που τη βρήκαν, άνοιξαν την τσάντα, είδαν μία γυναίκα με δεμένα χέρια και πόδια.

Η σορός ταυτοποιήθηκε την Τετάρτη. Ο ιατροδικαστής ανακοίνωσε πως ίσως χρειαστούν περισσότερο από οκτώ εβδομάδες για να δημοσιοποιήσει την αναφορά σχετικά με τον θάνατο της Reyes.

Μάλιστα, ένας εκ των εργατών που εντόπισαν την άτυχη κοπέλα, πήρε άδεια μετ' αποδοχών επειδή έβγαλε φωτογραφίες του σημείο και της σορού.

«Το θύμα ήταν κόρη, αδερφή και ξαδέρφη μίας οικογενείας που τώρα υποφέρει από αυτή τη μεγάλη απώλεια. Αυτή η απερίσκεπτη και αναίσθητη συμπεριφορά του εργαζομένου είναι ασυγχώρητη» δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος της περιοχής, Peter J. Tesei.

Οι Αρχές ερεύνησαν το διαμέρισμα της κοπέλας και πήραν πολλά από τα πράγματά της για να τα εξετάσουν.

«Η κόρη μου δεν άξιζε όσα της έκανες»

«Η κόρη μου δεν άξιζε τίποτα από όσα της έκανες. Ήταν αγνή», ανέφερε η μητέρα της κατά τη διάρκεια ολονυκτίας προς τιμήν της Valerie στο πάρκο Glen Island της περιοχής που ζούσε.

«Σύντομα ή και όχι, θα σε πιάσουν. Το ξέρω» είπε η μητέρα, αναφερόμενη στον δολοφόνο της κόρης της.

Valerie Reyes called her mom in panic. She vanished within days and her body was found in a suitcase.
By Nicole Chavez, CNNi

ΔΗΜΟΦΙΛΗ