ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο από την αντίδραση του «Ελ Τσάπο» όταν εκδόθηκε στις ΗΠΑ

Βίντεο από την αντίδραση του «Ελ Τσάπο» όταν εκδόθηκε στις ΗΠΑ
ASSOCIATED PRESS/Eduardo Verdugo

Ο διαβόητος βαρόνος ναρκωτικών Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν κρίθηκε προσφάτως ένοχος για δέκα κατηγορίες εις βάρος του και για πρώτη φορά δημοσιοποιήθηκε βίντεο από τη μεταφορά του στις ΗΠΑ.

Με αφορμή την αναμονή της ποινής του, στη δημοσιότητα δόθηκε βίντεο από το 2017, όταν ο Μεξικανός έφτασε στο αεροδρόμιο των ΗΠΑ και συνειδητοποίησε τι συμβαίνει.

Ο Ελ Τσάπο θα μεταφερθεί σε φυλακή από την οποία δεν έχει δραπετεύσει ποτέ κανείς. Συγκεκριμένα, θα οδηγηθεί στη φυλακή ADX Supermax Florence, η οποία βρίσκεται σε απομονωμένη περιοχή, σε απόσταση 185χλμ. από την πόλη του Ντένβερ, ενώ πολλοί την αποκαλούν «Alcatraz of the Rockies».

Ένοχος για όλες τις κατηγορίες

Ο «Ελ Τσάπο» κρίθηκε ένοχος από αμερικανικό δικαστήριο για όλες τις κατηγορίες σε βάρος του, έπειτα από μια δίκη διάρκειας τριών μηνών στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο της οποίας αποκαλύφθηκε η βία και η διαφθορά των καρτέλ.

Ο 61χρονος Γκουσμάν, εμβληματική προσωπικότητα των μεξικανικών καρτέλ, βρίσκεται αντιμέτωπος με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης. Εκδόθηκε στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο του 2017. Ο ίδιος δεν απολογήθηκε κατά τη διάρκεια της δίκης του.

Διαβάστε επίσης:
Σπίτι - «κολαστήριο» στο Τέξας: Άφηναν τα παιδιά τους νηστικά μέσα σε κλουβί για σκύλους
Πτήση τρόμου στις ΗΠΑ: Αναγκαστική προσγείωση έπειτα από σφοδρές αναταράξεις
Serial killer ζωγράφιζε τα θύματά του: Το FBI προσπαθεί να τα εντοπίσει (pics+vid)

Ο Ελ Τσάπο άκουσε καθισμένος και χωρίς να επιδεικνύει κανένα συναίσθημα την ανάγνωση της ετυμηγορίας. Αφού οι ένορκοι αποχώρησαν από την αίθουσα, ο κατηγορούμενος και η σύζυγός του έβαλαν τα χέρια τους ο ένας στο στήθος του άλλου κι έκαναν το σήμα του «OΚ» ανασηκώνοντας τους αντίχειρές τους.

Η δίκη του, στο πλαίσιο της οποίας κατέθεσαν περισσότεροι από 50 μάρτυρες, προσέφερε στο κοινό τη δυνατότητα μιας πρωτόγνωρης ματιάς στους κόλπους του Καρτέλ Σιναλόα, που πήρε το όνομά του από την πολιτεία στο βορειοδυτικό Μεξικό, όπου γεννήθηκε ο Γκουζμάν, σε ένα φτωχό ορεινό χωριό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ