ΚΟΣΜΟΣ

Ζάεφ: Με τον Τσίπρα φοβόμασταν ότι οι «Πρέσπες» θα μας καθιστούσαν «πολιτικά νεκρούς»

Ζάεφ: Με τον Τσίπρα φοβόμασταν ότι οι «Πρέσπες» θα μας καθιστούσαν «πολιτικά νεκρούς»
AP/Boris Grdanoski

Με μεγάλο ενθουσιασμό αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ στην ένταξη της χώρας του στο ΝΑΤΟ, υπογραμμίζοντας που αποτελεί μεγάλη τιμή για εκείνους.

«Σήμερα έχουμε μια θέση στα κεντρικά του ΝΑΤΟ και πολύ σύντομα θα έχουμε το δικαίωμα να ψηφίζουμε. Μία ψήφος για τη Μακεδονία μας, μία ψήφος για τη Μεγάλη Βρετανία, μία ψήφος για τις Ηνωμένες Πολιτείες, μία για τη Γερμανία... θα είμαστε ίσοι εκεί. Είναι μία μεγάλη τιμή για εμάς», δήλωσε σε συνέντευξή του στους Financial Times.

Όσον αφορά τις ανησυχίες της Ρωσίας για τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ, ο κ. Ζάεφ τόνισε ότι δεν αναμένει προβλήματα, καθώς όπως είπε η χώρα του δεν αποτελεί απειλή για κανέναν, προσθέτοντας ότι αντιθέτως, θέλει μεγαλύτερη συνεργασία με τη Μόσχα.

Διαβάστε επίσης:
Έρχεται η «σούπερ χιονισμένη σελήνη»: Αντίστροφη μέτρηση για το εντυπωσιακό φαινόμενο

Μήνυση Κοτζιά κατά Καμμένου: Υπεύθυνος για ό,τι μου συμβεί

Αφροδίτη Μάνου κατά Σίας και Τασίας: Τα Λουΐ Βιτόν σας και στο Γράμμο


Ο κ. Ζάεφ αναφέρθηκε στους φόβους που είχε ο ίδιος, αλλά και ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ότι η συμφωνία τους θα τους καθιστούσε «πολιτικά νεκρούς». Σημειώνει, όμως, ότι η υποστήριξη στη Συμφωνία των Πρεσπών αυξάνεται και ότι οι πολίτες «ακολουθούν ηγέτες που παίρνουν δύσκολες αποφάσεις».

Όπως είπε χαρακτηριστικά, τη στιγμή των υπογραφών στη Συμφωνία η υποστήριξη στη χώρα του ανερχόταν σε μόνο 17% του πληθυσμού, ενώ τώρα το αντίστοιχο ποσοστό είναι στο 60%.

Σχετικά με την οικονομική προοπτική της χώρας του, είπε ότι αναμένει ένα οικονομικό μέρισμα από τη Συμφωνία με τις κατάλληλες μεταρρυθμίσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ