ΚΟΣΜΟΣ

Οι βουλευτές που παραιτήθηκαν λόγω Κόρμπιν θέλουν να ιδρύσουν νέο κόμμα

Οι βουλευτές που παραιτήθηκαν λόγω Κόρμπιν θέλουν να ιδρύσουν νέο κόμμα
PIXABAY

Την ελπίδα ότι θα δημιουργηθεί ένα νέο κόμμα μέχρι το τέλος του έτους, εξέφρασε ο πρώην βουλευτής του Εργατικού κόμματος Τσούκα Ουμούνα, που παραιτήθηκε από το κόμμα μαζί με άλλους έξι βουλευτές, σχηματίζοντας την «Ανεξάρτητη Ομάδα» και διατηρώντας τις έδρες τους στο κοινοβούλιο.

Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο ITV εκτίμησε ότι περιμένει και άλλες παραιτήσεις βουλευτών, ακόμη και από το Συντηρητικό κόμμα, στις επόμενες μέρες ή και εβδομάδες και υποστήριξε ότι οι μετριοπαθείς Συντηρητικοί έχουν απογοητευτεί από την διαμόρφωση του κόμματος στο πρότυπο του UKIP και από την θέση του στην Ευρώπη.

«Θα ήθελα να κινηθούμε όσο πιο γρήγορα γίνεται και σίγουρα μέχρι το τέλος του χρόνου, αλλά αυτό είναι η δική μου προσωπική άποψη» είπε για την δημιουργία κόμματος και πρόσθεσε ότι χρειάζεται μία εναλλακτική, άρα είναι πολύ πιθανό.

Σε άλλη συνέντευξή του στο BBC, ο βουλευτής απηύθυνε πρόσκληση σε οποιονδήποτε θέλει να διορθώσει την πολιτική κατάσταση της Βρετανίας να ενταχθεί στη νέα «Ανεξάρτητη Ομάδα», ακόμη και εάν προέρχεται από το κόμμα των Συντηρητικών. «Δεν αρνούμαστε ότι θέλουμε να παρουσιάσουμε ανθρώπους με μία νέα εναλλακτική. Θα μπορούσε να είναι ένα καινούργιο κόμμα, θα μπορούσε να είναι ένα κίνημα» είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ