Οι βουλευτές που παραιτήθηκαν λόγω Κόρμπιν θέλουν να ιδρύσουν νέο κόμμα
Την ελπίδα ότι θα δημιουργηθεί ένα νέο κόμμα μέχρι το τέλος του έτους, εξέφρασε ο πρώην βουλευτής του Εργατικού κόμματος Τσούκα Ουμούνα, που παραιτήθηκε από το κόμμα μαζί με άλλους έξι βουλευτές, σχηματίζοντας την «Ανεξάρτητη Ομάδα» και διατηρώντας τις έδρες τους στο κοινοβούλιο.
Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο ITV εκτίμησε ότι περιμένει και άλλες παραιτήσεις βουλευτών, ακόμη και από το Συντηρητικό κόμμα, στις επόμενες μέρες ή και εβδομάδες και υποστήριξε ότι οι μετριοπαθείς Συντηρητικοί έχουν απογοητευτεί από την διαμόρφωση του κόμματος στο πρότυπο του UKIP και από την θέση του στην Ευρώπη.
«Θα ήθελα να κινηθούμε όσο πιο γρήγορα γίνεται και σίγουρα μέχρι το τέλος του χρόνου, αλλά αυτό είναι η δική μου προσωπική άποψη» είπε για την δημιουργία κόμματος και πρόσθεσε ότι χρειάζεται μία εναλλακτική, άρα είναι πολύ πιθανό.
Σε άλλη συνέντευξή του στο BBC, ο βουλευτής απηύθυνε πρόσκληση σε οποιονδήποτε θέλει να διορθώσει την πολιτική κατάσταση της Βρετανίας να ενταχθεί στη νέα «Ανεξάρτητη Ομάδα», ακόμη και εάν προέρχεται από το κόμμα των Συντηρητικών. «Δεν αρνούμαστε ότι θέλουμε να παρουσιάσουμε ανθρώπους με μία νέα εναλλακτική. Θα μπορούσε να είναι ένα καινούργιο κόμμα, θα μπορούσε να είναι ένα κίνημα» είπε.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
«Αυτό μού συνέβη επειδή ο άντρας μου δεν πλήρωσε τα λύτρα»: Φρικιαστική υπόθεση απαγωγής στο Μεξικό
ΟΑΕΔ: Έρχονται 8.933 προσλήψεις - Δείτε πότε ξεκινούν οι αιτήσεις
Πολιτική «θύελλα» για την υπόθεση Πολάκη - Στουρνάρα
Δεξαμενόπλοιο χτυπήθηκε από άγνωστο βλήμα στα Στενά του Ορμούζ
12:45
Ο «χάρτης» της εργασίας μετά τη συνταξιοδότηση - Πάνω από 300.000 συνταξιούχοι εργάζονται σήμερα
12:37
Νέα Ιωνία: 35χρονος επιτέθηκε σε γυναίκα οδηγό ταξί, την δάγκωσε και της έκοψε το αυτί
12:37
ΚΚΕ για ανάρτηση Μητσοτάκη: Η πολεμική εμπλοκή και η φοροληστεία φέρνει σε αδιέξοδο το λαό
12:29