ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ για υποψηφιότητα Σάντερς: «Καλή τύχη αν και έχασε την ευκαιρία του»

Τραμπ για υποψηφιότητα Σάντερς: «Καλή τύχη αν και έχασε την ευκαιρία του»
AP Photo/ Evan Vucci

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, ευχήθηκε «καλή τύχη» στον Μπέρνι Σάντερς, ο οποίος ανακοίνωσε νωρίτερα την Τρίτη ότι θα είναι υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ του 2020, ωστόσο ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος εκτίμησε ότι ο γερουσιαστής είχε την ευκαιρία του και την έχασε.

«Εύχομαι καλή τύχη στον Μπέρνι, θα είναι ενδιαφέρον να δούμε τι θα συμβεί», είπε ο Τραμπ όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους, στο Οβάλ Γραφείο.

«Προσωπικά, νομίζω ότι έχασε την ευκαιρία του, αλλά μου αρέσει ο Μπέρνι», πρόσθεσε, υποστηρίζοντας ότι έχουν κοινές απόψεις σε ορισμένα θέματα, όπως στις εμπορικές συναλλαγές.

Ο γερουσιαστής από το Βερμόντ, που αυτοχαρακτηρίζεται «σοσιαλιστής», είχε χάσει στις προκριματικές του 2016 από τη Χίλαρι Κλίντον.

«Η Κλίντον δεν του φέρθηκε με σεβασμό. Πιστεύω ότι αυτό που συνέβη στον Μπέρνι Σάντερς πριν από τέσσερα χρόνια ήταν θλιβερό», συνέχισε ο Τραμπ.

«Υπάρχουν πολλοί υποψήφιοι, ο νικητής θα είναι ένας», συμπέρανε, για να καταλήξει, αστειευόμενος:

«Ελπίζω ότι ξέρετε ποιος θα είναι αυτός».

Στα τέλη του περασμένου έτους, ο Σάντερς είχε διατυπώσει την πρόθεσή του να κατέβει υποψήφιος στις επόμενες προεδρικές εκλογές, σημειώνοντας ότι θα καταλήξει αν θα το πράξει μόνο αν θεωρήσει ότι είναι ο «καλύτερος υποψήφιος» να κερδίσει τον Αμερικανό πρόεδρο.

Ο Σάντερς, όταν ηττήθηκε από την Χίλαρι Κλίντον για το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις αμερικανικές εκλογές του 2016, είχε χαρακτηρίσει τον Τραμπ ως «επικίνδυνο για το μέλλον της χώρας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ