ΚΟΣΜΟΣ

Χιλιάδες Γερμανοί διαδήλωσαν στο Ντίσελντορφ κατά της Τουρκίας

Χιλιάδες Γερμανοί διαδήλωσαν στο Ντίσελντορφ κατά της Τουρκίας
Στιγμιότυπο από την πορεία διαμαρτυρίας 15.000 φιλοκούρδων διαδηλωτών στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015. Οι περισσότεροι του αναμενουμένοι διαδηλωτές έκαναν πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στην κατασταλτική πολιτική της τουρκικής κυβέρνησης στις νοτιοανατολικές επαρχίες της χώρας, που κατοικούνται στην πλειοψηφία τους από Κούρδους και όπου τις τελευταίες εβδομάδες οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας έχουν εξαπολύσει μεγάλης κλίμακας επιχειρήσεις Twitter

Περίπου 15.000 φιλοκούρδοι διαδηλωτές, αριθμός υπερδιπλάσιος όσων ανέμενε η αστυνομία, κατέβηκαν το Σάββατο (26/12) στους δρόμους του Ντίσελντορφ (Düsseldorf), στη δυτική Γερμανία, για να διαμαρτυρηθούν για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις που διεξάγει η Τουρκία εναντίον του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

Οι συμμετέχοντες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα πολλών οργανώσεων, μεταξύ των οποίων και της ομοσπονδίας κουρδικών ενώσεων της Γερμανίας (NAV-DEM). Συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πόλης και διαδήλωσαν διαμαρτυρόμενοι για την κατασταλτική πολιτική της Άγκυρας απέναντι στους Κούρδους.

Οι διαδηλωτές έστρεψαν τα πυρά του και εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία κατηγορούν ότι «έκλεισε συμφωνία» με την Τουρκία για το προσφυγικό ζήτημα, όπως ανέφερε η Nav-Dem στον ιστότοπό της.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας του Ντίσελντορφ σημείωσε ότι οι οργανωτές ανέμεναν 5.000-7.000 πολίτες στην κινητοποίηση, αλλά τελικά ο αριθμός τους ήταν υπερδιπλάσιος.

Μετά από δύο χρόνια εκεχειρίας, οι συγκρούσεις μεταξύ των Κούρδων ανταρτών και των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων ξανάρχισαν το καλοκαίρι, με αποτέλεσμα να καταρρεύσουν οι ειρηνευτικές συνομιλίες, που είχαν ξεκινήσει το 2012 με στόχο να τερματιστεί η σύρραξη, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 40.000 ανθρώπους από το 1984.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ