ΚΟΣΜΟΣ

«Χαλάστρα» στην προεκλογική εκστρατεία του Γιλντιρίμ από τον εγγονό του: «Παππού το τρένο πάει αργά»

«Χαλάστρα» στην προεκλογική εκστρατεία του Γιλντιρίμ από τον εγγονό του: «Παππού το τρένο πάει αργά»
AP Photo/Burhan Ozbilici

Σε φιάσκο εξελίχθηκε η προσπάθεια του Μπιναλί Γιλντιρίμ να «πουλήσει» τα εγκαίνια του νέου τρένου της Κωνσταντινούπολης για τις ανάγκες τις προεκλογικής του εκστρατείας.

Μόλις πριν από λίγες μέρες ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας παραιτήθηκε από πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης και ανακοίνωσε πως θα διεκδικήσει το δήμο της Κωνσταντινούπολης. Έτσι του ανατέθηκε να κάνει τα εγκαίνια του νέου τρένου, αλλά εκείνος είχε την κακή, όπως αποδείχθηκε, ιδέα να πάρει μαζί του και τον εγγονό του.

Σίγουρα πλέον έχει μετανιώσει για την επιλογή του, καθώς ο πιτσιρικάς έκανε... χαλάστρα στον παππού του όταν εκείνος είχε μόλις αρχίσει να κάνει δηλώσεις στα ΜΜΕ. Ο Γιλντιρίμ είχε υποσχεθεί στον εγγονό του βόλτα με το γρήγορο τρένο. Όταν ο μικρός είδε πως δεν ανέπτυσσε ταχύτητα γύρισε στον παππού του και διαμαρτυρήθηκε. «Παππού, το τρένο γιατί πάει σιγά; Υποτίθεται ότι μπήκαμε στο γρήγορο τρένο, όμως δεν πάει γρήγορα. Για ποιο λόγο;» ρώτησε με τον Τούρκο πολιτικό αρχικά να σαστίζει, αλλά μετά να εξηγεί στο μικρό πως μόλις κατέστρεψε την δήλωση του και ότι πλέον όλοι θα ασχολούνται με την απορία του.

«Τώρα την ομιλία μου την έκανες άνω κάτω. Πάει! Τα τηλεοπτικά δίκτυα θα δείξουν αυτά που είπες, αυτά που είπα εγώ θα πάνε χαμένα. Τι να κάνουμε;» είπε χτυπώντας τα χέρια του. Την επόμενη φορά θα το σκεφτεί πάντως δύο φορές πριν τον πάρει μαζί του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ