ΚΟΣΜΟΣ

Μπανγκλαντές: Ψεύτικο όπλο κρατούσε ο επίδοξος αεροπειρατής που σκοτώθηκε από τις Αρχές

Μπανγκλαντές: Ψεύτικο όπλο κρατούσε ο επίδοξος αεροπειρατής που σκοτώθηκε από τις Αρχές
AP Photo

Ο επίδοξος αεροπειρατής της πτήσης της αεροπορικής εταιρίας Biman Bangladesh Airlines, ο οποίος σκοτώθηκε από σφαίρες των ανδρών των ειδικών δυνάμεων, κρατούσε ένα ψεύτικο πιστόλι και δεν έφερε πάνω του εκρηκτικά, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Χθες, το αεροσκάφος της εταιρίας που μετέφερε 142 επιβάτες και πραγματοποιούσε πτήση από το Μπαγκλαντές προς το Ντουμπάι, επέστρεψε στην Τσιταγκόνγκ όπου πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση λόγω της ύποπτης συμπεριφοράς ενός επιβάτη που φάνηκε να θέλει να κάνει αεροπειρατεία.

Ο πιλότος αποφάσισε να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση όταν ένα μέλος του πληρώματος του είπε πως ο επιβάτης συμπεριφερόταν ύποπτα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ανησυχίες για πιθανή ύπαρξη ενός σχεδίου αεροπειρατείας.

Το Μπόιγνκ 737 θα κατευθυνόταν από την Ντάκα στο Ντουμπάι μέσω Τσιταγκόνγκ.

Ο επίδοξος αεροπειρατής επιχείρησε να εισέλθει στο πιλοτήριο και απείλησε ότι έχει όπλο. Όταν αποβιβάστηκαν με ασφάλεια και οι 148 επιβάτες και εισέβαλαν στο αεροπλάνο οι ειδικές δυνάμεις τον πυροβόλησαν και λίγο αργότερα ο ύποπτος κατέληξε.

Δεν έχει γίνει ακόμη σαφές γιατί ο ύποπτος επιχείρησε να πραγματοποιήσει αεροπειρατεία και η αστυνομία ερευνά πώς ο άνδρας αυτός κατάφερε να επιβιβαστεί στην πτήση.

Αξιωματούχοι του στρατού δήλωσαν ότι επρόκειτο για έναν 25χρονο Μπανγκλαντεσιανό.

«Φαινόταν διανοητικά ασταθής. Ακούσαμε ότι είχε ένα προσωπικό ζήτημα με την σύζυγό του και (ότι) απαίτησε να μιλήσει με την πρωθυπουργό. Αλλά εξακολουθούμε να το ερευνούμε. Δεν θέλουμε να καταλήξουμε ακόμη σε συμπεράσματα», δήλωσε ο Κουσούμ Ντεουάν της αστυνομίας του Τσιταγκόνγκ.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Ναγίμ Χασάν δήλωσε στο Reuters ότι «είναι ευθύνη της υπηρεσίας αυτής να ερευνά κάθε επιβάτη προτού επιβιβαστεί και ότι αυτό είχε γίνει και σε αυτό το αεροσκάφος αλλά για εμάς είναι αναπάντητο το ερώτημα με ποιον τρόπο επιβιβάστηκε με ένα πιστόλι».

«Τώρα επικεντρωνόμαστε σε δύο θέματα - το παρελθόν και την ταυτότητά του και το ζήτημα ασφαλείας για το πώς επιβιβάστηκε με ένα πιστόλι».

Η εταιρεία Biman Bangladesh ιδρύθηκε το 1972 και πετάει σε 16 χώρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ