ΚΟΣΜΟΣ

Brexit: Μέι – Μέρκελ συζήτησαν την πιθανότητα παράτασης του Άρθρου 50

Brexit: Μέι – Μέρκελ συζήτησαν την πιθανότητα παράτασης του Άρθρου 50

Συνάντηση με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, είχε σήμερα, Δευτέρα, η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Τερέζα Μέιστο περιθώριο της συνόδου κορυφής της ΕΕ με τις χώρες του Αραβικού Συνδέσμου στην Αίγυπτο.

Όπως δήλωσε Βρετανός κυβερνητικός αξιωματούχος, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η πιθανότητα παράτασης της ισχύος του Άρθρου 50.

«Δεν ήταν κάτι που έθιξε η πρωθυπουργός», πρόσθεσε ο αξιωματούχος απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για το αν συζητήθηκε μια πιθανή καθυστέρηση του Brexit και συμπλήρωσε ότι η Μέι, αν τη ρωτούσαν, θα απαντούσε ότι μια παράταση δεν είναι κάτι που θέλει να κάνει.

Ο αξιωματούχος αυτός σημείωσε, επίσης, ότι το θέμα αυτό δεν βρέθηκε στο επίκεντρο των συνομιλιών που είχαν οι δύο επικεφαλής κράτους στο περιθώριο της συνόδου κορυφής ΕΕ/Αραβικού Συνδέσμου στο Σαρμ ελ Σέιχ.

«Ήταν μια καλή συνομιλία, μια ευκαιρία για την πρωθυπουργό να ενημερώσει την καγκελάριο, να μιλήσει για την εβδομάδα που έχουμε μπροστά μας, (συμπεριλαμβανομένης) της δήλωσης που θα κάνει αύριο στο κοινοβούλιο», κατέληξε ο ίδιος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ