ΚΟΣΜΟΣ

Ο Λευκός Οίκος απορρίπτει τους ισχυρισμούς 43χρονης ότι ο Τραμπ τη φίλησε χωρίς τη θέλησή της

Ο Λευκός Οίκος απορρίπτει τους ισχυρισμούς 43χρονης ότι ο Τραμπ τη φίλησε χωρίς τη θέλησή της
AP/Carolyn Kaster

Ο Λευκός Οίκος απέρριψε σήμερα, Δευτέρα, τις κατηγορίες που έχει διατυπώσει μια γυναίκα, πρώην μέλος της προεκλογικής ομάδας του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ότι τη φίλησε χωρίς εκείνη να έχει συναινέσει, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016.

«Αυτή η κατηγορία σε βάρος του είναι παράλογη» δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς σε ένα email που εστάλη στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).

«Το περιστατικό αυτό δεν συνέβη ποτέ και το αντικρούουν άμεσα με τις μαρτυρίες τους πολλοί αυτόπτες μάρτυρες, υψηλής αξιοπιστίας».

Η Άλβα Τζόνσον κατέθεσε μήνυση σήμερα κατηγορώντας τον Ρεπουμπλικάνο ότι την φίλησε στο στόμα, καθώς έβγαινε από το αυτοκίνητό του, ενόψει μιας προεκλογικής συγκέντρωσης στην Τάμπα, στη Φλόριντα, στις 24 Αυγούστου του 2016.

Η 43χρονη Τζόνσον αναφέρει στην προσφυγή της ότι το περιστατικό συνέβη αφότου εκείνη του είπε ότι βρισκόταν στην προεκλογική περιοδεία για μήνες κι αφού τον προέτρεψε να «τους κάνει σκόνη» (τους αντιπάλους του) στην ομιλία που επρόκειτο να εκφωνήσει.

«Ο εναγόμενος Τραμπ της άρπαξε το χέρι και δεν την άφηνε» σύμφωνα με το έγγραφο.

«Της είπε πως γνώριζε ότι βρισκόταν στην περιοδεία εδώ και πολύ καιρό και ότι κάνει φοβερή δουλειά. Είπε επίσης στην κυρία Τζόνσον ότι δεν θα την ξεχάσει κι ότι θα την φροντίσει».

Σύμφωνα με τη μαρτυρία της, εκείνη έστρεψε το πρόσωπό της αλλού για να αποφύγει το φιλί του, ωστόσο το στόμα του «κατέληξε στην άκρη των χειλιών της».

Το περιστατικό την σόκαρε όπως και της προκάλεσε «σύγχυση και ταπείνωση» και η Άλβα Τζόνσον ζητά να της καταβληθεί αποζημίωση για συναισθηματική οδύνη.

Στη μήνυση επισημαίνεται επίσης ότι το προεκλογικό επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ την αντιμετώπισε με μεροληψία, καθώς είναι μαύρη, και την πλήρωνε λιγότερα χρήματα σε σύγκριση με τους λευκούς άνδρες συναδέλφους της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ