«Crash test» για τους τεχνολογικούς κολοσσούς: Η Κομισιόν εξετάζει νέους κανόνες για τις πληρωμές
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει νέους κανόνες για να επισπεύσει την εφαρμογή του συστήματος στιγμιαίων πληρωμών που εγκαινίασε πέρυσι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, κάτι που φαίνεται να θέτει σε δοκιμασία τις εταιρίες χρεωστικών και πιστωτικών καρτών, καθώς και τους τεχνολογικούς κολοσσούς, όπως η PayPal, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Reuters υψηλόβαθμος αξιωματούχος.
Το σύστημα TIPS (Target Instant Payment Settlement) -Διακανονισμός Στιγμιαίων Πληρωμών μέσω Target- της ΕΚΤ θα επιτρέπει σε πολίτες και εταιρίες στην Ευρώπη να μεταφέρουν ο ένας στον άλλο ευρώ μέσα σε δευτερόλεπτα και ανεξάρτητα από το ωράριο λειτουργίας της τοπικής τους τράπεζας.
Η κίνηση αυτή θεωρείται ότι αποτελεί δοκιμασία για αμερικανικές εταιρίες όπως η PayPal, η Google, η Facebook και η Amazon, και τις κινεζικές Alibaba και Tencent που σήμερα κυριαρχούν σε τέτοιου είδους υπηρεσίες στην Ευρώπη.
Αλλά καθώς οι ευρωπαϊκές τράπεζες μέχρι στιγμής εντάσσονται στο σύστημα με αργούς ρυθμούς, η Κομισιόν εξετάζει πιθανά μέτρα για να διευκολύνει τη χρήση του, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
«Εξετάζουμε κατά πόσο θα χρειαστεί μια ισχυρότερη ρυθμιστική ώθηση για να επιταχυνθεί αυτή η διαδικασία», δήλωσε ο Βάλντις Ντομπρόβσκις, αντιπρόεδρος της Κομισιόν και αρμόδιος για τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, σε συνέδριο στις Βρυξέλλες.
Οι αμερικανικές εταιρίες Visa και Mastercard, κυριαρχούν σήμερα στην ευρωπαϊκή αγορά πληρωμών μέσω κάρτας.
«Σε μερικά χρόνια, θέλουμε η Ευρώπη να ορίσει νέα παγκόσμια πρότυπα για την τεχνολογία πληρωμών», δήλωσε ο Ντομπρόβσικς.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
«Χρησιμοποιούσε κλασικές τακτικές παιδόφιλων»: Αστυνομικός σκιαγραφεί τον Μάικλ Τζάκσον
Αυστραλία: Ένοχος για κακοποίηση ανηλίκων ο τρίτος τη τάξει στο Βατικανό
YouTube Kids: Μητέρα βρήκε βίντεο που εξηγούσε στα παιδιά πώς να αυτοκτονήσουν
Έξοδος Πάσχα: Πάνω από 60.000 οχήματα έφυγαν σήμερα από την Αθήνα - Γεμάτα αναχωρούν τα πλοία (vids)
21:59
Πρόεδρος κοινοβουλίου Ιράν: Τρία από τα 10 σημεία της συμφωνίας με τις ΗΠΑ έχουν ήδη παραβιαστεί
21:57
Η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι έπληξε ρωσικό τερματικό σταθμό πετρελαίου στην Κριμαία
21:49
Η «Βασίλισσα της Κεταμίνης» καταδικάστηκε σε 15 χρόνια φυλάκιση για τον θάνατο του Μάθιου Πέρι
21:40