ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε ο πρώην ντράμερ των The Cure, Άντι Άντερσον

Πέθανε ο πρώην ντράμερ των The Cure, Άντι Άντερσον
Facebook/Andy Anderson

Πέθανε ο θρυλικός ντράμερ των The Cure, ο οποίος είχε συνεργαστεί και με τον Iggy Pop καθώς και με άλλους σημαντικούς μουσικούς, Άντι Άντερσον.

Ο διάσημος καλλιτέχνης απεβίωσε στην ηλικία των 68 ετών, έχοντας χάσει τη μάχη με τον καρκίνο. Την είδηση του θανάτου του γνωστοποίησε το ιδρυτικό μέλος και ντράμερ των The Cure, Λολ Τόλχουρστ.

«Ο Άντι Άντερσον ήταν ένας πραγματικός κύριος και ένας σπουδαίος μουσικός με μία ιδιόμορφη αίσθηση του χιούμορ που κράτησε μέχρι το τέλος της ζωής του, μια απόδειξη για το όμορφο πνεύμα του στο τελευταίο ταξίδι. Είμαστε ευλογημένοι που τον γνωρίσαμε», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Την περασμένη εβδομάδα ο Άντερσον αποκάλυψε στο Facebook πως έπασχε από καρκίνο στο τελευταίο στάδιο.

«Γεια σας παιδιά, έχω καρκίνο στο τελευταίο στάδιο και δεν υπάρχει επιστροφή από αυτό, έχει ολοκληρωτικά καλύψει το σώμα μου, είμαι καλά και γνωρίζω την κατάστασή μου».

Παρακάτω σημειώνει: «Σας ευχαριστώ για τις ευχές σας, που είστε τόσο πολύ κοντά μου και θα μείνετε κοντά μου για πάντα, να είστε καλά και θα τα πούμε σύντομα».

Ο Άντι Άντερσον γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 1951 στο Λονδίνο και το όνομά του είναι Κλίφορντ Λέον Άντερσον.

Στους The Cure εντάχθηκε το 1983, όταν ο Λολ Τόλχουρστ έκανε μία «στροφή» στην καριέρα του και άρχισε να παίζει πλήκτρα.

anderson2


Πηγή: Facebook/Andy Anderson

Όταν ο Άντερσον αποχώρησε από το συγκρότημα, συνεργάστηκε με μεγάλα ονόματα στον χώρο της μουσικής, όπως ο Iggy Pop, o Isaac Hayes kai o Glen Matlock των Sex Pistols.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ