ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Έγινε αλλεργική στο… σπέρμα του συζύγου της για να μείνει έγκυος

Βρετανία: Έγινε αλλεργική στο… σπέρμα του συζύγου της για να μείνει έγκυος
Φωτογραφία αρχείου Pixabay

Μία γυναίκα από τη Βρετανία αποφάσισε να ακολουθήσει μία πιο δραστική και σίγουρα πρωτοποριακή μέθοδο για να καταφέρει να αποκτήσει παιδί, μετά από τέσσερις αποβολές.

Η Kathryn Berrisford είχε πληροφορηθεί από τους γιατρούς πως ο ιστός της ήταν παρόμοιος σε αρκετά μεγάλο βαθμό με αυτόν του συζύγου της. Τότε, οι ειδικοί τη συμβούλεψαν πως προκειμένου να έχει μία εγκυμοσύνη χωρίς επιπλοκές, θα πρέπει να αποκτήσει… αλλεργία στο σπέρμα του άντρα της.

Σύμφωνα με το BBC, για να το καταφέρουν αυτό, οι γιατροί τοποθέτησαν στη Βρετανίδα λευκά αιμοσφαίρια του συζύγου της, με ένεση. Αυτά, έκαναν τον οργανισμό της να αναγνωρίσει το σπέρμα του ως «ξένο σώμα».

Η ανοσοθεραπεία με τα αιμοσφαίρια επέτρεψε τη γονιμοποίηση των ωαρίων της και έτσι η Kathryn Berrisford κατάφερε να γεννήσει το πρώτο της παιδί το 2005.

Η ίδια αναφέρει πως η περίπτωσή της ήταν εξαιρετικά σπάνια και πριν αποφασίσουν να προχωρήσουν στη μέθοδο αυτή, είχαν αποκλείσει κάθε άλλη πιθανή αιτία αποβολής.

Διευκρίνισε δε, πως γνωστοποίησε τώρα το πρόβλημά της, προκειμένου να ενημερώσει κι άλλες γυναίκες που ίσως βρίσκονται στην ίδια κατάσταση με αυτήν πως υπάρχει θεραπεία και να μην απελπίζονται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ