ΚΟΣΜΟΣ

Νέο γύρο συνομιλιών αποφάσισαν Τραμπ και Κιμ

Νέο γύρο συνομιλιών αποφάσισαν Τραμπ και Κιμ

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισαν να συνεχίσουν τις παραγωγικές συνομιλίες προκειμένου να επιλύσουν προβλήματα.


Στο επίκεντρο των συζητήσεων της Συνόδου του Ανόι, βρέθηκε η αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου και οι προσπάθειες προόδου στις σχέσεις μεταξύ Βόρειας Κορέας-ΗΠΑ.

Οι δύο ηγέτες είχαν μια εποικοδομητική και ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων επί πρακτικών ζητημάτων, ώστε να ξεκινήσει μια νέα εποχή στη βελτίωση των σχέσεων Πιονγκγιάνγκ-Ουάσιγκτον, αναφέρει το KCNA.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν και ο Ντόναλντ Τραμπ είδαν ότι οι προσπάθειες και τα προληπτικά μέτρα που έλαβαν και οι δύο πλευρές για την αποκλιμάκωση της έντασης, την προώθηση της ειρήνης και την πλήρη αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου ήταν ουσιώδεις για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών.

Οι δύο ηγέτες επισημαίνουν ότι η δεύτερη συνάντησή τους στο Ανόι αποτέλεσε μια σημαντική ευκαιρία για να οικοδομηθεί η εμπιστοσύνη ανάμεσα στις δύο χώρες και να οδηγηθεί η σχέση τους στο επόμενο επίπεδο, σύμφωνα με το KCNA.

Διαβάστε επίσης

Μοσκοβισί και πλεονάσματα μπήκαν στο προεκλογικό παιχνίδι

Καιρός: Αναλυτική πρόγνωση για σήμερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ