ΚΟΣΜΟΣ

Ήρωας στην Ινδία ο πιλότος που συνέλαβαν στο Πακιστάν: Έκανε το μουστάκι μόδα!

Ήρωας στην Ινδία ο πιλότος που συνέλαβαν στο Πακιστάν: Έκανε το μουστάκι μόδα!
EPA

Ο Ινδός πιλότος, Αμντιναντάν Βαρτχαμάν, θεωρείται πλέον για τη χώρα του ήρωας, αφού έφαγε κυριολεκτικά διαβαθμισμένα έγγραφα, για να μην πέσουν στα χέρια των πακιστανικών αρχών.

Ο Αμντιναντάν Βαρτχαμάν, με το χαρακτηριστικό μουστάκι, αφέθηκε ελεύθερος τη Δευτέρα από τις πακιστανικές αρχές και απολαμβάνει πλέον τη θαλπωρή της οικογένειάς του μετά την περιπέτειά του.

To μουστάκι του έχει γίνει η τελευταία μόδα στην Ινδία, ενώ η σύλληψή του έγινε το επίκεντρο των εχθροπραξιών ανάμεσα στις δύο χώρες, μετά την επίθεση αυτοκτονίας στο Κασμίρ τον περασμένο μήνα, που στοίχισε τη ζωή σε 40 Ινδούς παραστρατιωτικούς.

Ο πιλότος, το μαχητικό MiG του οποίου καταρρίφθηκε την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου, ενώ κατεδίωκε πακιστανικά μαχητικά πάνω από το διαφιλονικούμενο Κασμίρ, πέρασε αργά το βράδυ της Παρασκευής το συνοριακό πέρασμα Γουάγκα, το μόνο νόμιμο σημείο διέλευσης μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν, αμέσως μόλις το Ισλαμαμπάντ αποφάσισε την απελευθέρωσή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για να μην προδώσει την πατρίδα του, έφαγε κυριολεκτικά ευαίσθητα στρατιωτικά έγγραφα, για να μην πέσουν στα χέρια των αρχών του Ισλαμαμπάντ.

Ο Ινδός πιλότος εκτινάχθηκε με ασφάλεια, αλλά δέχτηκε επίθεση από πλήθος στην πακιστανική πλευρά της γραμμής εκεχειρίας που χωρίζει το Κασμίρ, εμφανίστηκε με μελανιασμένο μάτι και μεταφέρθηκε άμεσα για ιατρικό έλεγχο και για ανάκριση από το στρατό και τις υπηρεσίες πληροφοριών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ