Τουσκ: «Αντιευρωπαϊκές» εξωτερικές δυνάμεις επιδιώκουν να επηρεάσουν τις ευρωεκλογές
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ κατήγγειλε τις «αντιευρωπαϊκές» εξωτερικές δυνάμεις που επιδιώκουν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα εκλογών τρεις μήνες πριν από την ανανέωση του κοινοβουλίου του Στρασβούργου.
«Υπάρχουν εξωτερικές αντιευρωπαϊκές δυνάμεις που επιδιώκουν --ανοικτά ή μυστικά-- να επηρεάσουν τις δημοκρατικές επιλογές των Ευρωπαίων, όπως συνέβη με το Brexit και με έναν ορισμένο αριθμό προεκλογικών εκστρατειών στην Ευρώπη. Και αυτό θα μπορούσε να συμβεί και πάλι με τις ευρωπαϊκές εκλογές του Μαΐου», δήλωσε ο Ντόναλντ Τουσκ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες.
«Μην επιτρέψετε σε πολιτικά κόμματα που έχουν ιδρυθεί από εξωτερικές δυνάμεις εχθρικές προς την Ευρώπη να αποφασίσουν για σημαντικές προτεραιότητες της ΕΕ και για την ηγεσία ευρωπαϊκών θεσμών», πρόσθεσε.
Ο Τουσκ δήλωσε ακόμη ότι υποστηρίζει πλήρως τον τρόπο σκέψης για την Ευρώπη που παρουσιάσθηκε από τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν σε σημερινό άρθρο του σε εφημερίδες και των 28 χωρών μελών της ΕΕ ενόψει των ευρωεκλογών του Μαΐου.
Κρήτη: Τραυματίστηκε 54χρονη τουρίστρια στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων
21:07
Παπασταύρου - Ράιτ για γεώτρηση στο Βορειοδυτικό Ιόνιο, «Κάθετο Διάδρομο» και «Πρωτοβουλία 3+1»
20:58
Νέο ρεσάλτο Αμερικανών στρατιωτών σε τάνκερ στην Αραβική Θάλασσα (vid)
20:48
Δένδιας: Θα προστατεύσουμε το Αιγαίο καλύτερα από ποτέ - Η ελεύθερη ναυσιπλοΐα δεν είναι αφηρημένη
20:39