ΚΟΣΜΟΣ

Λονδίνο: Εντοπίστηκαν αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί σε City, Heathrow και Waterloo

Λονδίνο: Εντοπίστηκαν αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί σε City, Heathrow και Waterloo
AP/Steven McAuley

Έρευνα έχει ξεκινήσει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία έπειτα από τον εντοπισμό αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών στα αεροδρόμια του City και του Heathrow στο Λονδίνο και στον σταθμό Waterloo.

Οι Αρχές έλαβαν κλήσεις το απόγευμα της Τρίτης για τρία διαφορετικά περιστατικά ύποπτων πακέτων στα τρία σημεία του Λονδίνου, με διαφορά μερικών ωρών η μία από την άλλη.

Η μητροπολιτική αστυνομία επιβεβαίωσε ότι τα τρία αυτά πακέτα – όλοι λευκοί ταχυδρομικοί φάκελοι μεγέθους Α4, που περιείχαν μικρότερους κίτρινους φακέλους- εξετάστηκαν από ειδικούς, οι οποίοι βρήκαν μέσα μικρούς αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Η αντιτρομοκρατική αντιμετωπίζει τα τρία περιστατικά ως συνδεόμενα μεταξύ τους, χωρίς μέχρι στιγμής να είναι γνωστά τα κίνητρα.

Σημειώνεται ότι στις έρευνες της αντιτρομοκρατικής συνδράμει και η ιρλανδική αστυνομία, αφού οι φάκελοι είχαν πάνω τους γραμματόσημα με το σχήμα της καρδιάς που έγραφαν πάνω "Love Eire N", τα οποία είχαν εκδοθεί πέρσι ως γαμήλια γραμματόσημα, από την ταχυδρομική υπηρεσία της Ιρλανδίας.

Ένα κτήριο για το προσωπικό εκκενώθηκε για μερικές ώρες στο αεροδρόμιο City για προληπτικούς λόγους, οι πτήσεις, όμως, πραγματοποιούνταν κανονικά.

Κανονικά πραγματοποιούνται και τα δρομολόγια των τρένων στον σταθμό Waterloo.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ