ΚΟΣΜΟΣ

Πανικός σε κρουαζιερόπλοιο λόγω ισχυρών ανέμων 12 μποφόρ - Πολλοί τραυματίες

Πανικός σε κρουαζιερόπλοιο λόγω ισχυρών ανέμων 12 μποφόρ - Πολλοί τραυματίες
Twitter/@michaelpNYC

Μια ισχυρή ριπή ανέμου που υπολογίζεται πως άγγιζε σχεδόν τα 185 χιλιόμετρα την ώρα έπληξε το κρουαζιερόπλοιο "Norwegian Escape" με προορισμό την Φλόριντα με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πολλοί επιβάτες. 

Μάλιστα τα βίντεο από το εσωτερικό του πλοίου, τα οποία ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, παραπέμπουν σε βομβαρδισμένο τοπίο.

«Αναφέρθηκαν πολλοί τραυματισμοί. Η υγεία των επιβατών και του πληρώματος, είναι στην άμεση προτεραιότητά μας. Δεν σημειώθηκε καμία ζημιά στο πλοίο, που παραμένει πλήρως λειτουργικό και συνεχίζει βάσει του αρχικού προγράμματος», αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας.

Το πλοίο πραγματοποιούσε ταξίδι επτά ημερών. Απέπλευσε από την Νέα Υόρκη με προορισμό την Φλόριντα, όπου και έφτασε χθες Τρίτη, σύμφωνα με το nbcnews.com

Πρόκειται για κρουαζιερόπλοιο που μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερους των 4.200 επιβάτες και άνω των 1.700 μελών πληρώματος.

«Τα πάντα στο δωμάτιό μας έπεφταν και γλιστρούσαν... Ποτέ δεν φοβήθηκα τόσο πολύ σε όλη μου τη ζωή», έγραψε ένας χρήστης του Facebook, ισχυριζόμενος ότι σπασμένα πιάτα και ποτήρια υπήρχαν παντού στο πάτωμα του πλοίου ενώ ένα μηχάνημα είχε πέσει πάνω σε μια ηλικιωμένη κυρία, «με αποτέλεσμα να υπάρχει αίμα παντού».

Ο Μάικλ Πάτερσον, επιβάτης, είπε στην Daily Mail: «Άνθρωποι αιμορραγούσαν, άλλοι είχαν πάθει πανικό, άλλοι ούρλιαζαν». «Ήταν μια τρομακτική στιγμή, που όμως σε κάνει να συνειδητοποιήσεις τι έχεις στη ζωή».

Το πλοίο, σύμφωνα με την εταιρεία, δεν έχει υποστεί ζημιές και παραμένει αξιόπλοο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ