ΚΟΣΜΟΣ

Υεμένη: Γονείς αναγκάζονται να παντρέψουν τις ανήλικες κόρες τους για λίγο φαγητό

Υεμένη: Γονείς αναγκάζονται να παντρέψουν τις ανήλικες κόρες τους για λίγο φαγητό
AP/Hani Mohammed

Εξαθλίωση και απελπισία: οι δύο αυτές λέξεις περιγράφουν την κατάσταση που επικρατεί στην Υεμένη μετά από τον μακροχρόνιο και αιματηρό πόλεμο. Μάλιστα, ορισμένοι γονείς έχουν φτάσει στο σημείο να παντρεύουν τις ανήλικες κόρες τους για να αγοράσουν λίγο φαγητό

Πολλές οικογένειες καταλήγουν να πουλάνε τα κορίτσια τους, ακόμη και σε ηλικία τριών ετών, προκειμένου να συγκεντρώσουν χρήματα για να μπορούν να βρουν λίγο φαγητό και κατάλυμα, όπως αποκαλύπτει η μη κερδοσκοπική οργάνωση για την καταπολέμηση της παγκόσμιας πείνας Oxfam.

«Πιστεύουν πως είναι ο μόνος τρόπος» δήλωσε ο διευθυντής της ΜΚΟ, προσθέτοντας πως «με την προίκα μπορεί να προστατευτεί τόσο η άμεση οικογένεια όσο και πολλοί ακόμη συγγενείς».

Περισσότεροι από 10 εκατομμύρια άνθρωποι στη χώρα βρίσκονται στα όρια της πείνας, σύμφωνα με το RT.

Σχεδόν 400.000 παιδιά κινδυνεύουν να πεθάνουν από υποσιτισμό, συμπέρασμα του απολογισμού των Ηνωμένων Εθνών, ενώ τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει ξεσπάσει η μεγαλύτερη επιδημία χολέρας του αιώνα.

Επίσης, πολλοί αντιμετωπίζουν και πρόβλημα με τη στέγασή τους, καθώς πολλά σπίτια έχουν ισοπεδωθεί εξαιτίας εναέριων βομβαρδισμών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ