Ανεβάζει τους τόνους ο Ερντογάν: Τον Ιούλιο φτάνουν οι πρώτοι S-400
«Θα προχωρήσει στην αγορά των ρωσικών S-400 παρά την διαμαρτυρία των ΗΠΑ» ξεκαθάρισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
«Η συζήτηση τελείωσε» είπε ο Τούρκος πρόεδρος σημειώνοντας ότι έχουν μπει οι υπογραφές και η πρώτη παράδοση θα γίνει τον Ιούλιο. «Είμαστε ανεξάρτητοι Τούρκοι, δεν είμαστε σκλάβοι» συμπλήρωσε μιλώντας σε εθνικό δίκτυο. Υποστήριξε πως η χώρα του χρειάζεται σύγχρονα αμυντικά συστήματα, «διαφορετικά θα είμαστε αδύναμοι στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας».
Η δήλωση ήρθε μετά την εισήγηση Αμερικανού Στρατηγού στην Γερουσία ο οποίος κάλεσε τις ΗΠΑ να μην πουλήσουν τα F-35 αν η Τουρκία αποκτήσει και το ρωσικό σύστημα.
«Οι σύμμαχοι της Τουρκίας δεν θα πρέπει να σταθούν εμπόδιο στην αγορά του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος», είχε πει λίγο νωρίτερα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου. «Αν είμαστε σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ και χρειάζεται να ενισχύσουμε την αλληλεγγύη και σας το ζητά η Τουρκία, θα πρέπει και εσείς να πουλήσετε» σημείωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ συμπληρώνοντας πως «δεν θα πρέπει να παρεμβαίνετε στις αγορές της Τουρκίας από άλλη χώρα εντός ή εκτός του ΝΑΤΟ αν εσείς δεν θέλετε να πουλήσετε».
Μιλώντας σε κομματική εκδήλωση τόνισε πως η Τουρκία έχει συμβόλαιο με την Ρωσία για την αγορά των S-400 με στόχο την υπεράσπιση του εναέριου χώρου. «Οι δηλώσεις του προέδρου μας είναι δεσμευτικές για την Τουρκία ενώ ο Τραμπ είναι συνομιλητής του στις ΗΠΑ. Αν η Τουρκία και ο Ερντογάν υπέγραψαν μια συμφωνία, τότε έδωσε μια υπόσχεση και γνωρίζει τις υποχρεώσεις που αυτή φέρνει» συμπλήρωσε.
Βολές της αντιπολίτευσης για την εθνική ασφάλεια μετά τα νέα στοιχεία για τη «φάρσα»
07:23
Χωρίς τις αισθήσεις του 70χρονος μετά από φωτιά σε διαμέρισμα στην Καλλιθέα
07:14
Η ανησυχία των ηγετών για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ και το αμφίβολο τετ α τετ Μητσοτάκη - Ερντογάν
07:05
Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές βροχές στα ορεινά - Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας
07:00