ΚΟΣΜΟΣ

Εξοργιστικό περιστατικό βίας στην Κύπρο: Άνδρας χτύπησε γυναίκα σε γραφείο κοινωνικών υπηρεσιών

Εξοργιστικό περιστατικό βίας στην Κύπρο: Άνδρας χτύπησε γυναίκα σε γραφείο κοινωνικών υπηρεσιών

Ένα απίστευτο περιστατικό βίας κατά γυναίκας σημειώθηκε σε γραφείο κοινωνικών υπηρεσιών στην Κύπρο και γνωστοποιήθηκε σήμερα, που είναι η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, αναδεικνύοντας ότι σε ορισμένες περιοχές πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά βήματα πριν οι γυναίκες καταφέρουν να κερδίσουν το σεβασμό που τους αξίζει.

Το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Τετάρτη, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έφτασαν στην Offsite.com.cy, μπροστά στα μάτια πολιτών που περίμεναν να εξυπηρετηθούν.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, ένας άντρας, ο οποίος φέρεται να έχει κάποιο ρόλο στο Γραφείο Ευημερίας, χτύπησε και πέταξε έξω από το γραφείο με τη βία, γυναίκα από την Σομαλία.

Εσωτερική έρευνα διέταξε η Α' Λειτουργός των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, Μαρία Κυρατζή.

Σε δηλώσεις της στην Offsite η κα. Κυρατζή, ανέφερε πως ο συγκεκριμένος άνδρας δεν είναι προσωπικό των ΥΚΕ αλλά προσωπικό ιδιώτη από όπου γίνεται αγορά υπηρεσιών.

Σύμφωνα με την κ. Κυρατζή, ο άνδρας έχει ήδη απομακρυνθεί από τα καθήκοντά του στο Γραφείο Ευημερίας και πως γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες για να μην επαναληφθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.

Η κα. Κυρατζή, τόνισε πως η θέση των ΥΚΕ είναι μηδενική ανοχή σε τέτοιες συμπεριφορές βίας κατά οποιουδήποτε πολίτη ανεξαρτήτως εθνικότητας.

«Όχι στην επιλεκτική ανοχή της βίας»

Η Βουλευτής του ΔΗΣΥ και Πρόεδρος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων , Στέλλα Κυριακίδου, σχολιάζοντας το περιστατικό στην Offsite, τόνισε ότι οποιαδήποτε άσκηση βίας κατά οποιουδήποτε ατόμου, άνδρα ή γυναίκας, είναι καταδικαστέα.

Πρόσθεσε επίσης πως η άσκηση βίας σε οποιοδήποτε χώρο δεν είναι μπορεί να γίνεται ανεχτή και πρέπει να υπάρχει μηδενική ανοχή.

Η κα. Κυριακίδου τόνισε πως όταν μιλάμε για μηδενική ανοχή στη βία δεν πρέπει να είναι επιλεκτική.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ