ΚΟΣΜΟΣ

Jacko όπως... Momo: Τρομακτικά memes και βίντεο του Μάικλ Τζάκσον «πλημμύρισαν» το Διαδίκτυο

Jacko όπως... Momo: Τρομακτικά memes και βίντεο του Μάικλ Τζάκσον «πλημμύρισαν» το Διαδίκτυο
YouTube/'My Ghoul Jackson' Animatronic Sculpture

Με τρομακτικές εικόνες και βίντεο μιας φιγούρας που παραπέμπει στον Μάικλ Τζάκσον και θυμίζει την ανατριχιαστική «Momo», έχει γεμίσει το Διαδίκτυο τις τελευταίες μέρες.

Μάλιστα, το θέμα έχει πάρει τέτοια διάσταση που η αστυνομία του Μεξικό, αναγκάστηκε να προχωρήσει σε σχετική ανακοίνωση.

Κάποιοι χρήστες του internet, με αφορμή το σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από το θρυλικό ποπ σταρ, θεώρησαν «έξυπνο» να φέρουν ξανά στην επιφάνεια memes και βίντεο που δημιουργήθηκαν τη χρονιά του θανάτου του Τζάκσον, το 2009.

Ένα συγκεκριμένο meme με μία φιγούρα που έχει αλλοιωμένα χαρακτηριστικά (θυμίζοντας το παραμορφωμένο από τις επεμβάσεις πρόσωπο του Μάικλ Τζάκσον, κατά τα τελευταία χρόνια της ζωής του) απειλεί τα παιδιά πως θα εμφανιστεί τις 03:00 τα ξημερώματα στο δωμάτιό τους και θα τους επιτεθεί αν δεν κοιμούνται!

Η φιγούρα φέρει το όνομα «El Ayuwoki» (μία ισπανική παράφραση του στίχου «Annie r u ok?» του Smooth Criminal).

Σε ένα άλλο βίντεο ένας animatronic Τζάκσον εμφανίζεται να χορεύει υπό τους ρυθμούς του τραγουδιού.

Η αστυνομία της μεξικανικής πολιτείας της Μπάχα Καλιφόρνια Σουρ εξέδωσε ανακοίνωση, έχοντας δεχτεί δεκάδες κλήσεις από ανήσυχους γονείς, που έλεγαν ότι τα παιδιά τους έλαβαν μηνύματα με το συγκεκριμένο απειλητικό meme.

«Παρ΄ όλο που πολλοί πολίτες πιστεύουν ότι πρόκειται για κάποιον δαίμονα ή φάντασμα από το Ίντερνετ, στην πραγματικότητα δεν υπάρχει τίποτα υπερφυσικό σχετικά με την συγκεκριμένη φιγούρα. Παιδιά και έφηβοι μοιράζονται το meme επειδή είναι κάποιου είδους μόδα. Ωστόσο η εικόνα μπορεί να προκαλέσει εφιάλτες, πανικό και αϋπνία στα ευεπηρέαστα άτομα», αναφέρει η ανακοίνωση των Αρχών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ