ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ σε κοινότητες που ισοπεδώθηκαν από τους φονικούς ανεμοστρόβιλους

Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ σε κοινότητες που ισοπεδώθηκαν από τους φονικούς ανεμοστρόβιλους
AP/ Carolyn Kaster

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μελάνια, επισκέφθηκαν σήμερα, Παρασκευή, κοινότητες της ανατολικής Αλαμπάμα, οι οποίες ισοπεδώθηκαν από τους ανεμοστρόβιλους που διέλυσαν κατοικίες και επιχειρήσεις και στοίχισαν τη ζωή σε 23 ανθρώπους.

Το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ πέταξε με ελικόπτερο πάνω από τις πληγείσες περιοχές.

Στη συνέχεια η προεδρική αυτοκινητοπομπή διήλθε από σημεία, όπου δεκάδες δέντρα είχαν ξεριζωθεί και σπίτια είχαν καταστραφεί ολοσχερώς. Ο Ντόναλντ Τραμπ και η Μελάνια επισκέφθηκαν τα σπίτια ορισμένων εκ των θυμάτων στην κοινότητα Μπόργκαρντ, κοντά στα σύνορα με τη Τζόρτζια.

«Το Μπόργκαρντ στηρίζει τον Τραμπ» έγραφε το πλακάτ που κρατούσε ένας άνδρας, καθώς περνούσε η οχηματοπομπή με τον Αμερικανό πρόεδρο.

«Είναι απίστευτο» δήλωσε ο Ρεπουμπλικανός, ενώ περιηγείτο, στο πλευρό της κυβερνήτριας της Αλαμπάμα, Κέι Άιβι, στις πληγείσες περιοχές. Όπως επισήμανε ο Αμερικανός πρόεδρος, αντίκρισε ένα τοπίο «απίστευτης» καταστροφής και από αέρος.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ και η πρώτη κυρία αναμένεται να επισκεφθούν, επίσης, ένα κέντρο αρωγής προς τους πληγέντες σε έναν ναό στην Οπέλικα, και να συναντηθούν με επιζώντες, εθελοντές και μέλη των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ