ΚΟΣΜΟΣ

«Έκανε τον κουφό για 62 χρόνια λόγω γκρίνιας της συζύγου»: Fake news η ιστορία που έγινε viral

«Έκανε τον κουφό για 62 χρόνια λόγω γκρίνιας της συζύγου»: Fake news η ιστορία που έγινε viral
Pixabay

Ο 84χρονος Μπάρι Ντόουσον έγινε viral καθώς παρουσιάστηκε ως ο «κουφός» σύζυγος, ο οποίος για 62 συναπτά χρόνια έγγαμου βίου δεν είπε κουβέντα στη γυναίκα του προκειμένου να αποφύγει τη γκρίνια της. Βέβαια, επρόκειτο για fake news. 

Τα ευφάνταστα δημοσιεύματα μάλιστα, επικαλούνται τα έγγραφα διαζυγίου, «σύμφωνα με τα οποία ο 84χρονος Μπάρι Ντόουσον δεν είπε ποτέ ούτε μία λέξη μπροστά στη σύζυγό του Ντόροθι όλα αυτά τα χρόνια που ήταν μαζί», σε μια προσπάθεια απόδοσης κύρους στην απίστευτη αυτή ιστορία.

«Χρειάστηκε δύο χρόνια για να μάθω τη νοηματική και όταν τα κατάφερε εκείνος ξεκίνησε να έχει προβλήματα όρασης. Τώρα που το σκέφτομαι, μάλλον έλεγε ψέματα και για αυτό. Όταν βρισκόταν στο σπίτι προσποιείτο ότι δεν άκουγε καθόλου. Κατάλαβα ότι τίποτα από όλα αυτά δεν είναι αλήθεια όταν είδα ένα βίντεο στο YouTube με εκείνον να τραγουδά σε ένα πάρτι καραόκε, ενώ είχε πει ότι θα πήγαινε σε μία φιλανθρωπική οργάνωση», είναι η κατάθεση που αποδίδεται στην «Ντόροθι», ενώπιον του δικαστηρίου.

Στην πραγματικοτητα, η απίθανη αυτή ιστορία δημιουργήθηκε από ένα καναδικό ψυχαγωγικό site που δημοσιεύει φανταστικά -στην κυριολεξία- νέα, σχετικά με περίεργα εγκλήματα, παράξενες σεξουαλικές πράξεις ή ατυχήματα.

Εν τω μεταξύ, η φωτογραφία με το ζευγάρι που εμφανίζεται να χώρισε λόγω γκρίνιας είναι επίσης ψεύτικη, καθώς πρόκειται για τους Μπάρτον και Λουσίλ Χάντελσμαν, μεγιστάνες του real estate, το διαζύγιο των οποίων απασχόλησε μερίδα του διεθνή τύπου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ