ΚΟΣΜΟΣ

Συντριβή Boeing της Ethiopian Airlines: «Το αεροσκάφος είχε ασταθή ρυθμό ανόδου»

Συντριβή Boeing της Ethiopian Airlines: «Το αεροσκάφος είχε ασταθή ρυθμό ανόδου»
AP Photo/Sang Tan

Λίγες ώρες μετά τη συντριβή του Boeing 737 της Ethiopian Airlines και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση έρευνας στην περιοχή της πτώσης, έχει ξεκινήσει δημόσια συζήτηση από ειδικούς και μη για το τι προκάλεσε το δυστύχημα

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική σελίδα καταγραφής πτήσεων “flightradar24, το επιβατικό αεροσκάφος των Αιθιοπικών Αερογραμμών Boeing 737 με προορισμό το Ναϊρόμπι που συνετρίβη νωρίτερα σήμερα το πρωί με 149 επιβάτες και οκτώ μέλη πληρώματος «είχε ασταθή ρυθμό ανόδου [Vertical Speed]».

«Τα στοιχεία από το δίκτυο Flightradar24 ADS-B δείχνουν ότι ο ρυθμός ανόδου του αεροσκάφους ήταν ασταθής, μετά την απογείωση του», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter, το παραπάνω δίκτυο παρακολούθησης πτήσεων, που έχει την έδρα του στην Σουηδία.

Η συγκεκριμένη αεροπορική εταιρεία, εν τω μεταξύ, θεωρείται μία από τις πιο αξιόπιστες στην Αφρική, τόσο στον τομέα της ασφάλειας όσο και στο πεδίο παροχής υπηρεσιών.

Όπως προειδοποιούν οι ειδικοί, οι εικασίες δεν προσφέρουν τίποτα σ'αυτή τη φάση και τα μόνα ασφαλή συμπεράσματα για την πτώση του αεροσκάφους θα προκύψουν από την έρευνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ