Συναγερμός στην Τυνησία μετά το θάνατο 11 βρεφών σε μια μέρα - Παραιτήθηκε ο υπουργός Υγείας
Την παραίτησή του υπέβαλε ο υπουργός Υγείας της Τυνησίας, Abderraouf Cherif, μετά το θάνατο 11 βρεφών, σε νοσοκομείο της Τύνιδας.
Όλα τα μωρά κατέληξαν από σηπτικό σοκ, σε μαιευτική κλινική, μεταξύ 7ης και 8ης Μαρτίου.
Η παραίτηση του υπουργού έρχεται μόλις τέσσερις μήνες μετά το διορισμό του στο συγκεκριμένο υπουργείο.
Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα, μετά από τη σχετική εντολή του πρωθυπουργού, Youssef Chahed, για τις ιατρικές και φαρμακευτικές πρακτικές αλλά και το τομέα της υγιεινής.
Σύμφωνα με την τυνησιακή παιδιατρική ένωση, η λοίμωξη είναι πιθανό να προκλήθηκε από κάποιο διατροφικό προϊόν. Οι Τυνήσιοι παιδίατροι κάλεσαν δε, για πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, επικρίνοντας «τις επισφαλείς συνθήκες στις οποίες καλούνται να εργαστούν οι επαγγελματίες στην υγεία».
Το δημόσιο σύστημα υγείας της Τυνησίας θεωρείται ένα από τα καλύτερα της Βόρειας Αφρικής ενώ ο «ιατρικός τουρισμός» αποτελεί ένα σημαντικό παράγοντα εσόδων για τη χώρα.
Ωστόσο, το σύστημα υγείας έχει πληγεί σοβαρά, τα τελευταία οκτώ χρόνια μετά την ανατροπή του τότε προέδρου Ζιν ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι, από προβλήματα οικονομικά, διαχείρισης και φαρμακευτικής επάρκειας.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Συντριβή Boeing της Ethiopian Airlines: Άδεια επιστροφής είχε ζητήσει ο κυβερνήτης
Ισχυρή έκρηξη στο κέντρο της Στοκχόλμης – Στις φλόγες λεωφορείο
Αδιάψευστος μάρτυρας το... πελώριο διαμάντι: Η Τζένιφερ Λόπεζ είπε το «ναι» στον Άλεξ Ροντρίγκεζ
ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΑΥΡΙΑΝΟ ΔΙΑΛΟΓΟ: Στρατηγική αποσυμπίεσης από Μαξίμου: «Ναι» σε διπλό ραντεβού με τους αγρότες - Στο τραπέζι χαμηλό ρεύμα και για εκπρόθεσμους οφειλέτες
07:18
Ανοιχτός σε συνάντηση με την προσωρινή πρόεδρο της Βενεζουέλας ο Τραμπ
07:10
Καιρός: Ξεκινά η ψυχρή εισβολή με κρύο και χιόνια - Ποιες περιοχές θα ντυθούν στα «λευκά»
07:00
Χρυσές Σφαίρες 2026: Μεγάλοι νικητές της βραδιάς το «Μια Μάχη Μετά την Αλλη» και «Adolescence»
06:31