ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Κυρώσεις κατά ρωσικής τράπεζας λόγω Βενεζουέλας

ΗΠΑ: Κυρώσεις κατά ρωσικής τράπεζας λόγω Βενεζουέλας
Φωτογραφία αρχείου / Το κτήριο της ρωσιικής τράπεζας Evrofinance Mosnarbank AP Photo/Pavel Golovkin

Οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στην ρωσική τράπεζα Evrofinance Mosnarbank υπό το πλαίσιο της εφαρμογής του προγράμματος κυρώσεων κατά της Βενεζουέλας.

Την Παρασκευή, η αμερικανική κυβέρνηση είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιβληθούν κυρώσεις σε χώρες όπως η Ρωσία, η Κούβα και η Ινδία, που υποστηρίζουν τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο.

Η Μόσχα από την πλευρά της, έχει αφήσει σαφείς αιχμές εναντίον της Ουάσιγκτον για την πολιτική που ακολουθεί στο θέμα της Βενεζουέλας.

Η Βενεζουέλα διανύει την τρίτη ημέρα του μπλακ άουτ που έχει παραλύσει την χώρα και ανάγκασε την κυβέρνηση να διακόψει για αύριο την λειτουργία των σχολείων και των επιχειρήσεων, όπως ανακοίνωσε από τηλεοράσεως ο υπουργός Πληροφόρησης, Χόρχε Ροντρίγκες.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Χουάν Γκουαϊδό ζήτησε από το κοινοβούλιο να κηρύξει την χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να επιτραπεί η είσοδος ανθρωπιστικής βοήθειας και κάλεσε τον πληθυσμό να κατέβει στους δρόμους «διότι το καθεστώς αφήνει τους ανθρώπους να πεθαίνουν» και τον στρατό «να σταματήσει να καλύπτει τον δικτάτορα», τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο.

Από το απόγευμα της Πέμπτης, οι κάτοικοι της Βενεζουέλας δεν έχουν φως, νερό, μέσα συγκοινωνίας και επικοινωνίας και συναντούν όλο και μεγαλύτερες δυσκολίες να προμηθευτούν είδη πρώτης ανάγκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ