Νιγηρία: Τουλάχιστον 8 νεκροί από την κατάρρευση του κτηρίου
Τουλάχιστον οχτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν από την κατάρρευση ενός κτιρίου σε μια συνοικία στο Λάγκος της Νιγηρίας, ανακοίνωσε η κρατική υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών.
«37 άνθρωποι ανασύρθηκαν ζωντανοί και οχτώ άνθρωποι νεκροί», τόνισε ο Ιμπραχίμ Φαρινλόγιε, αξιωματούχος της υπηρεσίας.
Η τετραώροφη πολυκατοικία που κατέρρευσε σε λαϊκή συνοικία της οικονομικής πρωτεύουσας της Νιγηρίας, στέγαζε στον τελευταίο όροφό της ένα Δημοτικό σχολείο και έναν παιδικό σταθμό.
Μέσα στο πλήθος γονείς φώναζαν και έκλαιγαν ικετεύοντας τους διασώστες να σώσουν τα παιδιά τους.
Η κατάρρευση του κτηρίου σημειώθηκε λίγο πριν από τις 10 το πρωί, σύμφωνα με τον Ολαμίν Νουζμπάχ, έναν κάτοικο της γειτονιάς
Ένας εκσκαφέας επιχειρούσε νωρίς το απόγευμα να σηκώσει όγκους από μπετόν για να διευκολύνει τους διασώστες. Περνώντας από τη στέγη του κτιρίου, αυτοί οι τελευταίοι προσπαθούσαν να φθάσουν στους κάτω ορόφους σε μια κούρσα με τον χρόνο για τον εντοπισμό και τη διάσωση επιζώντων.
Ο πρόεδρος της χώρας Μουχαμαντού Μπουχάρι εξέφρασε την λύση του στους συγγενείς των θυμάτων.
SPONSORED
Τηλεφωνική επικοινωνία του ΥΠΕΞ Πακιστάν με τον Κινέζο ομόλογο του - Τι συζήτησαν
19:38
Libération: Ποιες χώρες διεκδικούν την πρώτη θέση στη φετινή Eurovision - Οι επικρατέστεροι νικητές
19:37
Συνελήφθη ο κρατούμενος που απέδρασε από το ΑΤ του Αγίου Παντελεήμονα
19:29
Ένας στους δύο Γερμανούς αμφιβάλλουν για την ολοκλήρωση της θητείας της κυβέρνησης
19:28