ΗΠΑ: Η Γερουσία ακυρώνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης του Τραμπ για το τείχος
Η αμερικανική Γερουσία, που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικανούς, ακύρωσε την Πέμπτη το μέτρο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που κήρυξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, για την χρηματοδότηση του τείχους που επιθυμεί να χτίσει στα σύνορα με το Μεξικό.
Η εξέλιξη αυτή αποτελεί για πολλούς πλήγμα για τον Αμερικανό πρόεδρο, ο οποίος έχει υποσχεθεί να απαντήσει με άσκηση βέτο.
Δώδεκα Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές συστρατεύτηκαν με τους Δημοκρατικούς, υπερψηφίζοντας το νομοσχέδιο που είχε ήδη εγκριθεί από την Βουλή των Αντιπροσώπων, το οποίο διακηρύσσει ότι «η εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης που κήρυξε ο πρόεδρος στις 15 Φεβρουαρίου 2019 (...) ακυρώνεται».
ΕΛΛΑΔΑ
Ρόδος: Ανήλικoς μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά την κατανάλωση αλκοόλ - Συνελήφθη η μητέρα του
12:15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Το 2026 θα είμαι στο πλευρό κάθε ανθρώπου που αγωνίζεται»
12:05
ΚΟΣΜΟΣ
Κραν Μοντανά: «Τραυματίες και σε νοσοκομεία στη Ζυρίχη - Δεν υπάρχουν ξένοι στα θύματα λένε ελβετικά ΜΜΕ»
11:56
ΑΓΟΡΕΣ
Το 2025 ήταν μια εξαιρετική χρονιά για το Χρηματιστήριο Αθηνών - Τι φέρνει το 2026
11:43
ΕΛΛΑΔΑ