ΚΟΣΜΟΣ

Μακελειό στη Νέα Ζηλανδία: Ο Αυστραλός πρωθυπουργός επιβεβαιώνει την υπηκοότητα του δράστη

Μακελειό στη Νέα Ζηλανδία: Ο Αυστραλός πρωθυπουργός επιβεβαιώνει την υπηκοότητα του δράστη
AP Photo/Mark Baker

Το ένα από τα τέσσερα πρόσωπα που συνέλαβε η αστυνομία, μετά τις επιθέσεις σε δύο τζαμιά στην πόλη Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας, είναι Αυστραλός, όπως δήλωσε ο Σκοτ Μόρισον, ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι το (ένα) πρόσωπο που συνελήφθη, όπως ενημερώθηκα, είναι πολίτης της Αυστραλίας, γεννημένος εδώ», ανέφερε ο Μόρισον σε δημοσιογράφους στο Σίδνεϋ.

«Ως μέλη της οικογένειας των νεοζηλανδών εξαδέλφων μας, σήμερα θρηνούμε, νιώθουμε σοκαρισμένοι, νιώθουμε φρίκη, νιώθουμε αγανάκτηση, κι ορθώνουμε το ανάστημά μας για να καταδικάσουμε απόλυτα την επίθεση που διαπράχθηκε σήμερα από έναν εξτρεμιστή, έναν ακροδεξιό, έναν βίαιο τρομοκράτη», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας ανακοίνωσε νωρίτερα πως έχει θέσει υπό κράτηση τέσσερα πρόσωπα, ανάμεσά τους μία γυναίκα, καθώς και ότι εξουδετέρωσε αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Προέτρεψε επίσης τους μουσουλμάνους να μην πάνε στα τεμένη, καθώς και όλους τους χώρους λατρείας τους και να κλείσουν τις πόρτες τους σήμερα για λόγους ασφαλείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ