ΚΟΣΜΟΣ

Πρωθυπουργός Ν. Ζηλανδίας: Ο δράστης επιδίωκε να συνεχίσει τις επιθέσεις πριν συλληφθεί

Πρωθυπουργός Ν. Ζηλανδίας: Ο δράστης επιδίωκε να συνεχίσει τις επιθέσεις πριν συλληφθεί
NEWSHUB via AP

Ο βασικός ύποπτος του μακελειού στο Κράιστσερτς σκόπευε να συνεχίσει τις επιθέσεις πριν συλληφθεί από την αστυνομία, δήλωσε η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν.

«Ο δράστης ήταν σε κίνηση, υπήρχαν άλλα δύο πυροβόλα όπλα μέσα στο όχημά του και είναι απολύτως σίγουρο ότι η πρόσθεσή του ήταν να συνεχίσει τις επιθέσεις του», τόνισε η Άρντερν σε δημοσιογράφους στο Κράιστσερτς, προσθέτοντας ότι νεαρά παιδιά συγκαταλέγονται στα θύματα αυτής της «φρικτής επίθεσης».

Ο φερόμενος δράστης των τρομοκρατικών επιθέσεων σε δύο τεμένη στη Νέα Ζηλανδία με τουλάχιστον 49 νεκρούς είναι ο 28χρονος Αυστραλός Μπρέντον Ταράντ, ο οποίος εμφανίστηκε σε δικαστήριο, όπου του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για φόνο.

Φορώντας χειροπέδες και ένα λευκό πουκάμισο της ενδυμασίας κρατουμένου, ο πρώην γυμναστής και ακροδεξιός ακτιβιστής άκουσε με απάθεια την απαγγελία κατηγορίας εναντίον του.

Δεν υπέβαλε αίτηση για να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση και θα παραμείνει στη φυλακή μέχρι την επόμενη εμφάνισή του στο δικαστήριο στις 5 Απριλίου.

Ο αστυνομικός διευθυντής Μάικ Μπους δήλωσε ότι επιπλέον κατηγορίες θα απαγγελθούν στον ύποπτο δράστη, δήλωση που έκανε και η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ