ΚΟΣΜΟΣ

Μακελειό Νέα Ζηλανδία: Ανεπιθύμητος στην Αυστραλία ο Μάιλο Γιαννόπουλος μετά από δηλώσεις του

Μακελειό Νέα Ζηλανδία: Ανεπιθύμητος στην Αυστραλία ο Μάιλο Γιαννόπουλος μετά από δηλώσεις του
AP Photo/Seth Wenig, File

Απαγορεύτηκε η είσοδος του Μάιλο Γιαννόπουλος στην Αυστραλία, μετά τα σχόλιά του για το μακελειό της Νέας Ζηλανδίας, την Παρασκευή.

Η βίζα του είχε εγκριθεί πριν από μία εβδομάδα από τον υπουργό Μετανάστευσης, Ντέιβιντ Κόλμαν, ο οποίος τώρα αποφάσισε να την ανακαλέσει, χαρακτηρίζοντας τα σχόλια του Γιαννόπουλος «άθλια και υποθάλπουν το μίσος και τον διχασμό».

Ο σάλος προκλήθηκε όταν ο ελληνικής καταγωγής Γιαννόπουλος απέδωσε την αιματηρή επίθεση στο Κράιστσερτς στην «καθιέρωση του παραχαϊδεμένου εξτρεμιστικού αριστερισμού και της βάρβαρης ξένης κουλτούρας».

Μάλιστα, υποστήριξε την Κάντις Όουενς, για την οποία ο δράστης των επιθέσεων έγραψε στο μανιφέστο του, χαρακτηρίζοντάς τη ως τον άνθρωπο «που τον επηρέασε περισσότερο από τον καθένα», όπως αναφέρεται και στη Guardian.

«Οι άνθρωποι δεν ριζοσπαστικοποιούνται από τη δική τους πολιτική ομάδα. Ωθούνται στην ακροδεξιά από την αριστερά, όχι από άλλους στη δεξιά» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Μάιλο Γιαννόπουλος.

Ο Ντέιβιντ Κόλμαν πρόσθεσε πως η επίθεση ήταν «μία πράξη του απόλυτου κακού» ενώ τόνισε πως η Αυστραλία είναι στο πλευρό της Νέας Ζηλανδίας καθώς και σε όλες τις μουσουλμανικές κοινότητες στον κόσμο.

Ο υπουργός Μετανάστευσης είχε εγκρίνει τη βίζα του Γιαννόπουλος παρά τη διαφωνία του αρμόδιου τμήματος εσωτερικών υποθέσεων.

Ο εκπρόσωπος των Εργατικών για την Ιθαγένεια και την Πολυπολιτισμικότητα, Τόνι Μπερκ, κάλεσε τον Κόλμαν να αντιμετωπίσει τον εξτρεμισμό της ακροδεξιάς, όπως θα έκανε σε οποιαδήποτε μορφή εξτρεμισμού και να ανακαλέσει τη βίζα του Μάιλο Γιαννόπουλος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ