ΚΟΣΜΟΣ

Κλωνοποιήθηκε για πρώτη φορά αστυνομικός σκύλος στην Κίνα

Κλωνοποιήθηκε για πρώτη φορά αστυνομικός σκύλος στην Κίνα
Sinogene

Επιστήμονες στην επαρχία Γιουνάν της νοτιοδυτικής Κίνας κλωνοποίησαν την «Σέρλοκ Χολμς των αστυνομικών σκύλων», στο πλαίσιο ενός προγράμματος που ελπίζουν ότι θα μειώσει δραστικά τον χρόνο και το κόστος της εκπαίδευσης των λαγωνικών. 

Η σκυλίτσα, που ονομάστηκε Kunxun, κλωνοποιήθηκε από ένα θηλυκό σκύλο ανιχνευτή.

Η εταιρεία Sinogene που εργάστηκε πάνω στην κλωνοποίηση με το Γεωργικό πανεπιστήμιο της Γιουνάν, ελπίζει ότι θα μπορέσει να επιτύχει «μαζική παραγωγή» κλωνοποιημένων αστυνομικών σκύλων, ώστε να συμβάλλει στη μείωση του χρόνου και του κόστους εκπαίδευσης, ανέφερε Zhao Jianping, κορυφαίο στέλεχος της εταιρείας, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Global Times.

O ίδιος σημείωσε ότι μεγάλο εμπόδιο για την ώρα είναι ότι το κόστος της κλωνοποίησης.

Η Kunxun που είναι τριών μηνών, θα εκπαιδευτεί για τον εντοπισμό ναρκωτικών, θα μάθει τεχνικές ελέγχου και έρευνας για τον εντοπισμό στοιχείων.

Στο μέλλον θα γίνει ένα πιστοποιημένο αστυνομικό σκυλί και θα ξεκινήσει να εργάζεται για τις Αρχές σε ηλικία περίπου δέκα μηνών, σύμφωνα με την εφημερίδα China Daily.

Συνήθως η εκπαίδευση για τους τετράποδους αστυνομικούς διαρκεί πέντε χρόνια και κοστίζει 500.000 γιούαν (περίπου 52.000 ευρώ) χωρίς ωστόσο να είναι εγγυημένα επιτυχημένη.

Σημειώνεται πως επιστήμονες από τη Νότια Κορέα δημιούργησαν τον πρώτο κλωνοποιημένο σκύλο στον κόσμο, το 2005, ενώ δύο χρόνια αργότερα, οι Αρχές της χώρας άρχισαν να χρησιμοποιούν κλωνοποιημένα Λαμπραντόρ για να βρίσκουν ναρκωτικά στα τελωνεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ