ΚΟΣΜΟΣ

Εξαιρετικά σπάνια περίπτωση: Μωρό είχε στην κοιλιά του το δίδυμο αδελφάκι του

Εξαιρετικά σπάνια περίπτωση: Μωρό είχε στην κοιλιά του το δίδυμο αδελφάκι του

Μία εξαιρετικά σπάνια ιατρική περίπτωση καταγράφηκε στην Μπαρανκίγια της Κολομβίας, όπου ένα βρέφος γεννήθηκε έχοντας στην κοιλιά του το δίδυμο αδελφάκι του.

Η μικρή Itzamara γεννήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου και αποτελεί μία σπάνια περίπτωση «εμβρύου μέσα σε έμβρυο». Το πρώτο τέτοιο περιστατικό κατεγράφη το 1808 και έκτοτε συναντάται σπανιότατα.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι γιατροί ανακαλύπτουν το γεγονός μετά τη γέννηση. Στην περίπτωση της Itzamara, όμως, ο θεράπων ιατρός της μητέρας το κατάλαβε στην 35η εβδομάδα κύησης, όπως αναφέρει η Daily Mail.

Δύο εβδομάδες αργότερα, ο γιατρός προχώρησε στη γέννα ώστε να μην μεγαλώσει και άλλο το έμβρυο στην κοιλία του μωρού και βλάψει τα ζωτικά του όργανα.

Μία μέρα μετά τη γέννα, το βρέφος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για να αφαιρεθεί το 14 γραμμαρίων δίδυμο αδελφάκι του, το οποίο πέθανε λίγη ώρα μετά το κόψιμο του ομφάλιου λώρου του.

Το δεύτερο μωρό είχε χέρια και πόδια, αλλά δεν είχαν σχηματιστεί ακόμη το μυαλό και η καρδιά του.

Όπως είπε ο θεράπων ιατρός, ουσιαστικά η Itzamara ήταν έγκυος στην αδελφή της.

Έναν μήνα αργότερα η μικρή χαίρει άκρας υγείας και σχεδόν τίποτα δεν μαρτυρά το παράδοξο που της συνέβη πριν καν γεννηθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ