ΚΟΣΜΟΣ

Αργεντινή: Γέννησε η 11χρονη «Λούσια» που βιάστηκε και οι Αρχές τής είπαν «όχι» σε άμβλωση

Αργεντινή: Γέννησε η 11χρονη «Λούσια» που βιάστηκε και οι Αρχές τής είπαν «όχι» σε άμβλωση
(AP Photo/Juan Karita)

Συγκλονίζει η ιστορία του 11χρονου κοριτσιού από την Αργεντινή που έμεινε έγκυος μετά το βιασμό από τον 65χρονο σύντροφο της γιαγιάς της, με τις Αρχές της χώρας να μην την αφήνουν να κάνει άμβλωση.

To παιδί, που ονομάστηκε «Λούσια» για να προστατευτεί η ταυτότητά της, ζούσε από το 2015 με τη γιαγιά της, αφού υπήρχαν αναφορές πως ο σύντροφος της μητέρας της είχε κακοποιήσει τις δύο μεγαλύτερες αδελφές της. Όμως ούτε εκεί ήταν ασφαλής καθώς τη βίασε και την άφησε έγκυο ο σύντροφός της γιαγιάς της, ο οποίος έχει συλληφθεί.

Η «Λουσία» αναγκάστηκε να γεννήσει το παιδί καθώς οι Αρχές της Αργεντινής δεν επέτρεπαν την άμβλωση, γεγονός που έφερε θύελλα αντιδράσεων στη χώρα.

Το κορίτσι έκανε μάλιστα δύο απόπειρες αυτοκτονίας πριν εισαχθεί σε νοσοκομείο στο τέλος του Φεβρουαρίου όπου υποβλήθηκε σε καισαρική, μετά από 23 εβδομάδες κύησης. Το μωρό που γέννησε πέθανε στις 8 Μαρτίου, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας...

Το κορίτσι πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο λίγες μέρες αργότερα.

Πριν την αναγκάσουν να γεννήσει, η «Λούσια» είχε πει στις Αρχές: «Θέλω να βγάλετε αυτό που μου έβαλε ο γέρος στην κοιλιά» σε μια προσπάθεια να της δώσουν οι δικαστές την άδεια για άμβλωση.

Σημειώνεται, τέλος, ότι το 2018 ένα νομοσχέδιο που επέτρεπε την άμβλωση μέχρι τη 14η εβδομάδα της εγκυμοσύνης εγκρίθηκε από το κοινοβούλιο, αλλά απορρίφθηκε από τη γερουσία, υπό τις πιέσεις της Καθολικής Εκκλησίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ