ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Ανασύρουν συνέχεια πτώματα - 23 οι νεκροί από τις πλημμύρες

Ιράν: Ανασύρουν συνέχεια πτώματα - 23 οι νεκροί από τις πλημμύρες
ASSOCIATED PRESS/Amin Berenjkar

Τουλάχιστον 23 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και περισσότεροι από 100 έχουν τραυματιστεί από τις μεγάλες πλημμύρες που έχουν σαρώσει το Ιράν, σύμφωνα με νεότερο προσωρινό απολογισμό των υπηρεσιών διάσωσης και του υπουργείου Υγείας την Τρίτη (26/3).

Οι ιρανικές αρχές ανακοίνωσαν επίσης ότι επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους πριν από μια εβδομάδα στις πλημμύρες που σημειώθηκαν στις επαρχίες Γκολεστάν και Μαζανταράν του βορειοανατολικού Ιράν.

Όσον αφορά τις τωρινές πλημμύρες, 19 άνθρωποι έχασαν τη ζωή του και 98 τραυματίστηκαν μόνο στην νότια πόλη Σιράζ, ένας άνθρωπος πέθανε στη δυτική επαρχία Κερμανσάχ, ένας ακόμη στη δυτική επαρχία Λορεστάν και άλλοι δυο στις επίσης δυτικές επαρχίες Χουζιστάν και Κογκιλουλέχ-Βα-Μπογεραχμάντ, σύμφωνα με έναν προσωρινό πάντα απολογισμό.

Στην τελευταία αυτή επαρχία, ένα χωριό θάφτηκε από κατολίσθηση που σημειώθηκε λίγο μετά την εκκένωσή του, μετέδωσε το ημι-επίσημο πρακτορείο Fars επικαλούμενο τον κυβερνήτη της περιοχής.

Τουλάχιστον 110 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας και η Ιρανική Ερυθρά Ημισέληνος ανακοίνωσε ότι δόθηκαν καταλύματα για τη στέγαση περισσοτέρων από 25.000 πλημμυροπαθών.

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ απέστειλε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και κάλεσε τους αρμοδίους να επιταχύνουν το ταχύτερο την παροχή βοήθειας και οικονομικής αποζημίωσης στα θύματα.

Οι πλημμύρες σαρώνουν το Ιράν την ώρα που η χώρα γιορτάζει την περσική Πρωτοχρονιά, που σημαίνει ότι οι υπηρεσίες διάσωσης δεν εργάζονται με εντατικό ρυθμό λόγω της απουσίας πολλών αδειούχων υπαλλήλων.

Οι βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν έως σήμερα, Τετάρτη, σύμφωνα με την πρόγνωση της ιρανικής μετεωρολογικής υπηρεσίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ